Integritetspolicy

Innehåll – Integritetspolicy

 

Vilka är vi?

Webbplatsen https://fackforbunden.se har funnits sedan 2013 och har årligen tusentals besökare. Syftet med vår tjänst är att underlätta för människor som vill ansluta sig till fackliga organisationer.
 
Vi värnar personlig integritet och rätten till anonymitet och följer GDPR datalagstiftningen. Det innebär att det du gör på webbplatsen sker anonymt.
 
Här kan du hitta mer information om oss.

Säker kommunikation

Vid användning av kommentarsfunktioner och/eller formulär accepterar du att denna webbplatsen lagrar och bearbetar dina uppgifter. Vi tillämpar samtyckeshantering i enlighet med GDRP vilket innebär att ett nytt samtycke alltid måste lämnas i samband med kommentarer och meddelanden. Data som lagras i samband med detta är det namn och den e-postadress anger i samband med kommunikationen. Denna information lagras endast lokalt och du som användare kan när som helst kontakta oss för att plocka bort en kommentar som du ej längre önskar skall finnas kvar genom att maila oss från den adress du använde för att kommentera på sidan. För att uppfylla de krav som de nya GDPR-reglerna ställer på data- och personskydd har vi även gått igenom tidigare kommentarer och plockat bort känsliga personuppgifter för att skydda dig som användare.
 
Statistiken som sparas är fri från information om vem du är genom att IP-adresser maskas.

Så här hanteras kommunikationen

  • Vi säljer inte någon information vidare till tredje part.
  • Kommunikation på webbplatsen så väl som information som skickas via formulär sker krypterat.
  • All information stannar hos oss, vi delar ingen kommunikation eller personliga uppgifter med någon annan.
  • Vi förbehåller oss rätten att redigera offentliga kommentarer, recensioner och omdömen som innehåller känsliga personuppgifter.
  • Du kan alltid kontakta oss för att radera tidigare kommunikation.

 

Vad är GDRP?

Från och med den 25 maj 2018 gäller dataskyddsförordningen – The General Data Protection Regulation (GDPR) vilken ersätter personuppgiftslagen (PuL). Den nya lagen gäller alla EU:s medlemsländer och innehåller totalt 99 artiklar. Det nya regelverket syftar till att stärka den enskilda individens kontroll över hur deras personuppgifter hanteras. I praktiken innebär det att större krav ställs på datahanteringen inom verksamheter och företag, bland annat skall det tydligt framgå för användaren om personuppgifter lagras, hur de används och det skall vara möjligt för den enskilde att få eventuell lagrad persondata raderad vid önskemål.
 

Vilka personuppgifter samlar vi in och varför

Kommentarer

När besökare lämnar kommentarer på webbplatsen samlar vi in de uppgifter som visas i kommentarsformuläret samt besökarens ip-adress och user agent-sträng som hjälp för detektering av skräpmeddelanden.

Media

Om du laddar upp bilder till webbplatsen för du undvika att ladda upp bilder där EXIF-data inkluderar data från GPS-lokalisering. Besökare till webbplatsen kan ladda ned och ta fram alla positioneringsuppgifter från bilder på webbplatsen.

Kontaktformulär

Cookie-filer

Om du lämnar en kommentar på vår webbplats kan du välja att spara ditt namn, din e-postadress och webbplatsadress i cookie-filer. Detta är för din bekvämlighet för att du inte ska behöva fylla i dessa uppgifter igen nästa gång du skriver en kommentar. Dessa cookie-filer gäller i ett år.
 
Om du har ett konto och loggar in på denna webbplats kommer vi att skapa en tillfällig cookie-fil för att kontrollera om din webbläsare accepterar cookie-filer. Denna cookie-fil innehåller ingen personligt identifierbar information och försvinner när du stänger din webbläsare.
 
När du loggar in kommer vi dessutom att skapa flera cookie-filer för att spara information om din inloggning och dina val för utformning av skärmlayouten. Cookie-filer för inloggning gäller i två dagar och cookie-filer för layoutval gäller i ett år. Om du kryssar i ”Kom ihåg mig” kommer din cookie att finnas kvar i två veckor. Om du loggar ut från ditt konto kommer cookie-filerna för inloggning att tas bort.
 
Om du redigerar eller publicerar en artikel kommer en extra cookie-fil att sparas i din webbläsare. Denna cookie-fil innehåller inga personuppgifter utan anger endast inläggs-ID för den artikel du just redigerade. Den gäller under 1 dygn.

Inbäddad innehåll från andra webbplatser

Artiklar på denna webbplats kan innehålla inbäddat innehåll (exempelvis videoklipp, bilder, artiklar o.s.v.). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig precis på samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen.
 
Dessa webbplatser kan samla in uppgifter om dig, använda cookie-filer, bädda in ytterligare spårning från tredje part och övervaka din interaktion med sagda inbäddade innehåll, inklusive spårning av din interaktion med detta inbäddade innehåll om du har ett konto och är inloggad på webbplatsen i fråga.

Analys

 

Vilka vi delar dina data med

Vi delar ingen persondata med tredje part. Vår data lagras hos en webbleverantör som svarar för att dessa uppgifter endast kan nås av oss.
 

Hur länge vi behåller era uppgifter

Om du skriver en kommentar kommer kommentaren och dess metadata att sparas utan tidsgräns. Anledningen till detta är att vi behöver kunna hitta och godkänna uppföljningskommentarer automatiskt och inte lägga dem i kö för granskning.
 
För användare som registrerar sig på er webbplats (om sådana finns) sparar vi även de personuppgifter de anger i sin användarprofil. Alla användare kan se, redigera eller radera sina personuppgifter när som helst (med undantaget att de inte kan ändra sitt användarnamn). Även webbplatsens administratörer kan se och redigera denna information.
 

Vilka rättigheter du har över dina data

Om du har ett konto eller har skrivit några kommentarer på denna webbplats kan du begära en exportfil med de personuppgifter vi har om dig, inklusive alla uppgifter du har gett oss. Du kan också begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig. Detta omfattar inte eventuella uppgifter som vi är tvungna att spara av administrativa, legala eller säkerhetsändamål.
 

Vart vi skickar dina uppgifter

Kommentarer från besökare kontrolleras via en automatiserad tjänst för detektering av skräppost.


Fackförbunden - information om samtliga fackföreningar i Sverige © 2018
  Kontakt | Cookies | Friskrivning | Om Fackförbunden.se

Spexer AB | Org nr: 556971-8926 | Vidkärrsallén, 416 75 Göteborg