SICO – Intresseorganisationen för ishockeyspelare

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

 

Kontaktuppgifter
www.sico.nu

 

Medlemskap
Arbetstagare
Medlemsavgift: 100-150 kr/mån

 

Akassa
Namn: Unionens
Kostnad: 140 kr/mån

 

Inkomstförsäkring
Max löneförsäkring: 60000 :-
Utbetalningstid: 150 dagar
Kvalifikationstid: 12 mån

 

Medlemsorganisationen Svensk Ishockeys Centralorganisation – SICO bär ledartröjan när det kommer till förhandlingar mellan ishockeyspelare och deras SHL- och HAAB- klubbar och organisationer samt i förhållande till Svenska Ishockeyförbundet (SIF). 2019 har varit ett händelserikt år för SICO som befunnit sig i hetluften, då man förhandlat fram bättre villkor för de svenska Damkronorna. Vid arbetsrättsliga frågor företräder Unionen medlemmarna i spelarfacket.

 

Det första kollektivavtalet inom svensk ishockey undertecknades för tjugo år sedan, nämligen den 28 oktober 1999.  Från och med 2016 finns det även ett särskilt specialavtal som alltid skall användas mellan enskilda spelare och deras certifierade spelaragenter.

 

SICO stödjer Hjärnfonden, att man just valt att uppmärksamma detta sjukdomsområde beror på att hjärnskakningar är något som drabbar ishockeyspelare oftare än många andra idrottsutövare. SICO arbetar aktivt mot matchfixning och dopning.

 

Medlemsavgiften i SICO för spelare i SHL är 150 kronor i månaden och 100 kronor för spelare i Hockeyallsvenskan. Medlemsavgiften i Unionen är 225 kr därutöver rekommenderas alla spelare att även ansluta sig till Unionen arbetslöshetskassa.

 

Bli medlem i sico
Fördelar med SICO – Intresseorganisationen för ishockeyspelare
  • faktaSpelarfacket för Ishockeyspelare

Alla fackliga tjänster hos SICO – Intresseorganisationen för ishockeyspelare

Denna lista innehåller samtliga SICO – Intresseorganisationen för ishockeyspelares försäkringar och avtal. Du hittar andra fackförbund med likvärdiga tjänster genom att klicka på respektive länk:

A-kassor, Inkomstförsäkringar,

Är SICO – Intresseorganisationen för ishockeyspelare fackförbund är ett bra alternativ för dig?

SICO – Intresseorganisationen för ishockeyspelare är en lämplig fackförening för alla som arbetar inom följande yrken och branscher. Leta igenom listan och se om du hittar ditt yrke bland i listan. Du hittar även fler möjliga fackliga organisationer genom att klicka på länkarna:

BranscherYrken

Recensera SICO – Intresseorganisationen för ishockeyspelare

Skriv vad du tycker och tänker om SICO – Intresseorganisationen för ishockeyspelare eller ställ en fråga om något du undrar över.Fackförbunden - information om samtliga fackföreningar i Sverige © 2024
  Kontakt | Cookies | Friskrivning | Om Fackförbunden.se

Spexer AB | Org nr: 556971-8926 | Vidkärrsallén, 416 75 Göteborg