Vårdförbundet

vårdförbundet logo
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

 

Kontaktuppgifter
www.vardforbundet.se
Telefon: 020-35 35 00
Epost: info@vardforbundet.se

 

Medlemskap
Arbetstagare
Medlemsavgift: 295 kr/mån

 

Akassa
Namn: AEA
Kostnad: 130 kr/mån

 

Inkomstförsäkring
Max löneförsäkring: 60 000 :-
Utbetalningstid: 200 dagar
Kvalifikationstid: 12 mån

 

Medlemslån
SEB: Bolån till lägre ränta
Medlemslån max 350 000 kr

Danske Bank: Bolån & Privatlån

 

Den fackliga rörelsen svenska Vårdförbundet finns till för alla som är verksamma inom vård och omsorg. Fackförbundet verkar för ett gott arbetsklimat där individen har en central roll. Vårdförbundets målsättning är att alla människor skall kunna lita på att det alltid finns vård att få oavsett behov och livssituation. Organisationen verkar även för trygga och bra villkor för samtliga anställda sjuksköterskor och barnmorskor samt ytterligare andra verksamma inom vården.

 

Som medlem i detta fack får du bra villkor med en generös inkomstförsäkring som omfattar löner på upp till 60 000 kr/mån i 200 dagar. Tillsammans med a-kassan ersätter inkomstförsäkringen upp till 80% av de uteblivna inkomsterna vid arbetslöshet, men för att vara berättigad till ersättning krävs minst 12 månaders sammanhängande medlemskap. A-kassan ingår inte i medlemsavgiften utan det är frivilligt att gå med i AEA som är den A-kassa vårdförbundets medlemmar rekommenderas att vara med i.

 

Naturligtvis hjälper vårdförbundet även sina medlemmar vid konflikter och ger stöttning. Vid allmänna frågor eller funderingar har du möjlighet att komma i kontakt med fackliga representanter via telefon alternativ ställa en fråga direkt på vardforbundet.se.

 

Aktuella medlemsavgifter 2024
Medlemskap Avgift
Yrkesverksam 295 kr/mån
Pensionär 360 kr/år
Student 150 kr hela tiden

*Medlemsavgifterna gäller från och med 2020 och tills vidare.

Informationsfilmer från Vårdförbundet

Nedan hittar du en video med ytterligare information och fakta om Vårdförbundet.


 

Bli medlem i vardforbundet
Fördelar med Vårdförbundet
  • faktaErbjuder medlemslån där medlemmar får bättre lånevillkor hos banken.
  • informationInkomstförsäkring ingår i medlemsavgiften

Alla fackliga tjänster hos Vårdförbundet

Denna lista innehåller samtliga Vårdförbundets försäkringar och avtal. Du hittar andra fackförbund med likvärdiga tjänster genom att klicka på respektive länk:

A-kassor, Inkomstförsäkringar, Medlemslån, , , , , , , , ,

Är Vårdförbundet fackförbund är ett bra alternativ för dig?

Vårdförbundet är en lämplig fackförening för alla som arbetar inom följande yrken och branscher. Leta igenom listan och se om du hittar ditt yrke bland i listan. Du hittar även fler möjliga fackliga organisationer genom att klicka på länkarna:

BranscherYrken

, , , , ,Det finns 14 Omdömen om Vårdförbundet

Är Vårdförbundet fackförbund bra eller dåligt? Läs tidigare omdöme eller berätta vad du tycker om deras inkomstförsäkring, akassa eller övriga försäkringar och villkor. Recensera, kommentera eller ställ en fråga.

  1. ermina ssbic skriver:

    Har jobbar i skövde kss som syrra och som barnmorska mer än ett år. Sen flyttade jag till gbg har jag under 4 månader jobbat på mölndalssjukhus och nu jobbar jag på Sahlgrenska sen dec 2012. Vad gäller för mig?
    Blir man lasad efter två år inom enbart su eller är det vg regionen? Ska man ha jobbat heltid hela tiden eller?

    Mvh

    • admin skriver:

      Hej Ermina,

      Detta är en fråga som vi inte kan besvara utan får be dig vända dig direkt till Vårdförbundet. Kontaktuppgifterna hittar du högst upp på denna sida.

      /Admin

  2. emelie skriver:

    Hej min syster är tandsköterska på en privat klinik. Är ni som fackförening hennes bästa alternativet?

    • admin skriver:

      Hej Emelie,

      Vår hemsida innehåller enbart information och antar att du egentligen söker ett svar från någon som arbetar för Vårdförbundet specifikt, för ett sådant svar får vi hänvisa dig till att ta kontakt med Vårdförbundet via deras hemsida, mail eller telefon.

      Tilläggas kan att det finns ett flertal olika fackförbund som välkomnar Tandsköterskor där både Unionen och Vision har många privatanställda medlemmar.

      Lycka till!

      /Admin

      Ly

  3. Lena skriver:

    Hej!
    Jag undrar om Vårdförbundet kan vara ett alternativt förbund för mig som arbetar inom LSS-verksamhet?

    • admin skriver:

      Hej Lena!

      Om du har eller studerar vid en sjuksköterskeutbildning, kan det vara det. Annars är det i regel inte det.

      /Admin

  4. Ana skriver:

    Hej! Jag är röntgensjuksköterska utbildad utomlands. Jag är timanställd och jobbar som röntgenbiträde medan jag väntar på legitimation. Jag vill betala Akassan, men vet inte hur fungera det. jobbar fr.o.m somras tre dagar i veckan.

    Mvh Ana

    • admin skriver:

      Hej Ana,

      Du bör då välja att ansluta dig till i Akademikernas erkända arbetslöshetskassa, AEA. Månadsavgiften är 100 kr.

      En sak som kan vara bra att känna till är att du måste ha varit ansluten till AEA minst 12 månader innan du kan få ersättning som arbetssökande. Dessutom måste du uppfylla vissa krav, i ditt fall kan det vara bra att veta att det finns ett arbetskrav som innebär att du måste ha arbetat minst 80 timmar i månaden i minst 6 månader, året innan arbetslösheten. Alternativt att du arbetat minst 480 timmar under en sammanhängande period om 6 kalendermånader, där varje månad skall innehålla minst 50 timmars arbete.

      /Admin

  5. Åsa skriver:

    Jag jobbar som undersköterska i hemtjänsten kommunalt. Passar vårdförbundet då?

  6. Maria skriver:

    Hej jobbar som timanställd undersköterska på ett privat LSS boende, ska jag gå med hos er då?

    • admin skriver:

      Hej Maria, tyvärr är det inte möjligt att ansluta sig med undersköterskeutbildning, för detta krävs sjuksköterskeutbildning.

      /Admin

  7. Jenny skriver:

    Hej! Jag läser till sjuksköterska, och jobbar sedan i juli också halvtid som undersköterska. Kan jag gå med i er A-kassa? Från i juli? Eller måste jag gå med från 1 nov? Har också försökt bli medlem i förbundet, men inte fått någon inbetalningsavi

    • admin skriver:

      Hej Jenny!

      Du kan tyvärr inte ansluta dig till arbetslöshetskassan retroaktivt, medlemskapet gäller från och med den dag du skickar in ansökan och löper sedan så länge du betalar månadsavgiften.

      Om du skickat in en medlemsansökan till Vårdförbundet och inte fått svar, uppmanar jag dig att ringa medlemsservice: 0771-420 420 (öppettider vardag: 08.00-18.00)

Recensera Vårdförbundet

Skriv vad du tycker och tänker om Vårdförbundet eller ställ en fråga om något du undrar över.Fackförbunden - information om samtliga fackföreningar i Sverige © 2024
  Kontakt | Cookies | Friskrivning | Om Fackförbunden.se

Spexer AB | Org nr: 556971-8926 | Vidkärrsallén, 416 75 Göteborg