Svenska elektrikerförbundet

Elektrikerna logo
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3)
Loading...

 

Kontaktuppgifter
www.sef.se
Telefon: 010-434 05 00
Epost: postbox.fk@sef.se

 

Medlemskap
Arbetstagare
Medlemsavgift: 315-780 kr/mån

 

Akassa
Namn: Elektrikernas akassa
Kostnad: 140 kr/mån

 

Inkomstförsäkring
Max löneförsäkring: Inget tak :-
Utbetalningstid: 100 dagar
Kvalifikationstid: 12 mån
Kostnad: Ingår

 

Medlemslån
Swedbank: 30.000 - 200.000 kr
Nordea: Ja

 

Svenska elektrikerförbundet är namnet på landets ledande elfack som organiserar yrkesverksamma elektriker. Elektrikerförbundet är en medlemsorganisation med tusentals medlemmar på arbetsplatser i olika områden runt om i Sverige. Som medlem har du möjlighet att tillsammans med yrkeskollegor påverka dina arbetsvillkor, lönen och förhållande på arbetsplatsen på ett effektiv vis. Andra fördelar med elektrikerförbundet är att de erbjuder olika försäkringar samt fortbildningsstöd. Som medlem får du även tidningen Elektrikern nio gånger om året.

 

I medlemskapet ingår Elektrikernas inkomstförsäkring utan lönetak i 100 dagar. Den tillsammans med din anslutning till Elektrikernas akassa gör det möjligt att behålla 80 procent av en ersättningsgrundande inkomst under de första 100 ersättningsdagarna. Kvalifikationstiden är 12 månader och gäller tills första dagen i den månad du fyller 65 år. I dagsläget finns det inga tilläggsförsäkringar att teckna för att utöka antalet ersättningsdagar.

 

Medlemsavgiften betalas månadsvis och motsvarar 1,9% av din bruttolön med en ackordskontrollavgift på 0,5% för de medlemmar som går på Installationsavtalet. Företag utan avtal betalar en fast avgift på 715 kr/månad och den som arbetar på ett företag där avtalsteckning pågår är avgiften 290 kr/månad.

 

 Informationsfilmer från Elektrikerna

Nedan hittar du ett antal videofilmer med ytterligare information och fakta om fackförbundet Svenska elektrikerförbundet .

 

Bli medlem i svenska-elektrikerforbundet
Fördelar med Svenska elektrikerförbundet
 • faktaFackförbundet för alla aktiva elektriker

Alla fackliga tjänster hos Svenska elektrikerförbundet

Denna lista innehåller samtliga Svenska elektrikerförbundets försäkringar och avtal. Du hittar andra fackförbund med likvärdiga tjänster genom att klicka på respektive länk:

A-kassor, Inkomstförsäkringar, Medlemslån, , , , , , , ,

Är Svenska elektrikerförbundet fackförbund är ett bra alternativ för dig?

Svenska elektrikerförbundet är en lämplig fackförening för alla som arbetar inom följande yrken och branscher. Leta igenom listan och se om du hittar ditt yrke bland i listan. Du hittar även fler möjliga fackliga organisationer genom att klicka på länkarna:

BranscherYrken

, , ,Det finns 6 Omdömen om Svenska elektrikerförbundet

Är Svenska elektrikerförbundet fackförbund bra eller dåligt? Läs tidigare omdöme eller berätta vad du tycker om deras inkomstförsäkring, akassa eller övriga försäkringar och villkor. Recensera, kommentera eller ställ en fråga.

 1. Anna Sundin skriver:

  Jag undrar hur ni ska kunna få lärlingsplatser till alla . För det ska vara ett krav när man går en gymnasieutbildning och inte ut i arbetslöshet som det nu har blivit för många ungdomar. Att inte ta in så många på gymnasie utbild. el programmet och att de ska vara garanterd en lärlingsplats för att överhuvud taget kunna söka elektriker jobb. Tänk på pensions avgångarna som nu kommer och se långsiktigt annars står vi där utan kompetens. ( jag har ett fall där en kille på 20 år gått arbetslös 1,5 år och fick t.o.m stipendium för bästa elev på el programmet och inte fått någon lärlingsplats och han vill jobba som elektriker. Det tycker jag är fruktansvärt!!!) Han kan inte söka som många uppmanar honom att göra när han inte är utbildad, och någon lärlingsplats har han inte sett skymten av…

 2. admin skriver:

  Hej Anna,

  Utifrån din beskrivning låter det onekligen som en svår sits för många av den nya generationen elektriker. Tyvärr är den här sidan enbart en samlingssida för våra svenska fackförbund och vi har ingen egen koppling till Elektrikerförbundet.

  Mitt råd är helt enkelt att skicka detta till epostadressen som återfinns högst upp på sidan.

  /Admin

 3. staffan thuvesson skriver:

  Hej, hur går man till väga att byta förbund från el o yt norge till svenska elektrikerförbundet i sverige

  • admin skriver:

   Hej Staffan,

   Kontakta svenska elektrikerförbundet och be dem hjälpa dig!

   Lycka till!

   /Admin

 4. niklas Racov skriver:

  hej undrar om man ska börja montera solceller på tak

  (endast paneler samt infästning material ) ej ansluta för driftinsättning. i el-central behöver man vara med i elektrikerförbundet då eller räcker det med byggnads fackförbund.

  • admin skriver:

   Du skall vara ansluten till det förbund som motsvarar dina huvudsakliga arbetsuppgifter bäst, utifrån den beskrivning du gett, låter det som om båda facken skulle kunna fungera väl för dig. För att vara på säkra sidan kan du skicka mail till de båda förbunden och höra dig för.

   /Admin

Recensera Svenska elektrikerförbundet

Skriv vad du tycker och tänker om Svenska elektrikerförbundet eller ställ en fråga om något du undrar över.Fackförbunden - information om samtliga fackföreningar i Sverige © 2024
  Kontakt | Cookies | Friskrivning | Om Fackförbunden.se

Spexer AB | Org nr: 556971-8926 | Vidkärrsallén, 416 75 Göteborg