Livsmedelsarbetareförbundet

livs logo
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

 

Kontaktuppgifter
www.livs.se
Telefon: 08-796 29 00
Epost: info@livs.se

 

Medlemskap
Arbetstagare
Medlemsavgift: 168-660 kr/mån

 

Akassa
Namn: Livsmedelsarbetarnas
Kostnad: 130 kr

 

Inkomstförsäkring
Max löneförsäkring: 35 000 kr :-
Utbetalningstid: 100-200 dagar
Kvalifikationstid: 12 mån

 

Medlemslån
Swedbank: upp till 350 000 kr
Nordea: 30.000-1.000.000 kr

 

Livs, som fackförbundet kort kallas, har sitt ursprung i en mindre kongress organiserad av en grupp bagare i slutet av 1800-talet vilka ville bilda ett eget landsomfattande förbund för de som arbetade inom bageribranschen. Nya medlemmar lockades vilka inte arbetade i bagerier men var sysselsatta inom närbesläktade yrkesområden, vilket var grunden för den organisation som så småningom bildades 1922 genom en sammanslagning av bageri-, konditori-, slakteri samt charkuteriarbetareförbundet och fick namnet Svenska Livsmedelsarbetareförbundet.
 
Förutom de ovan nämnda yrkesgrupperna hämtar Livs sina medlemmar från bl.a. bryggerier, kex- och konfektionsbranschen, mejerier samt tobaks och snusfabriker.
 
Livs är indelat i fem regionala förbund med ca 27,500 medlemmar (2018) och har avtal med drygt 1,100 arbetsplatser. Eftersom förbundet är relativt litet har man ingått samarbete andra fackförbund under paraplyorganisationen Facken inom Industrin (FI) där även Sveriges Ingenjörer, Unionen, IF Metall, Pappers samt GS Facket (Skogs och Träfacket) ingår.
 
Deras målsättning, förutom att värna om sina medlemmars intressen på arbetsplatsen, är även uttalat politiskt. Dock inte det som bedrivs på det stora planet, utan de små, lokala och viktiga frågorna såsom kollektivtrafik, fritidsmöjligheter, äldrevård och skola.

 

Bli medlem i livsmedelsarbetareforbundet
Fördelar med Livsmedelsarbetareförbundet
  • faktaFlera förmånliga medlemsförsäkringar
  • informationEngagerade i lokalpolitiska frågor

Alla fackliga tjänster hos Livsmedelsarbetareförbundet

Denna lista innehåller samtliga Livsmedelsarbetareförbundets försäkringar och avtal. Du hittar andra fackförbund med likvärdiga tjänster genom att klicka på respektive länk:

A-kassor, Inkomstförsäkringar, Medlemslån,

Är Livsmedelsarbetareförbundet fackförbund är ett bra alternativ för dig?

Livsmedelsarbetareförbundet är en lämplig fackförening för alla som arbetar inom följande yrken och branscher. Leta igenom listan och se om du hittar ditt yrke bland i listan. Du hittar även fler möjliga fackliga organisationer genom att klicka på länkarna:

BranscherYrken

, , , , , , , , , , ,Det finns 34 Omdömen om Livsmedelsarbetareförbundet

Är Livsmedelsarbetareförbundet fackförbund bra eller dåligt? Läs tidigare omdöme eller berätta vad du tycker om deras inkomstförsäkring, akassa eller övriga försäkringar och villkor. Recensera, kommentera eller ställ en fråga.

Recensera Livsmedelsarbetareförbundet

Skriv vad du tycker och tänker om Livsmedelsarbetareförbundet eller ställ en fråga om något du undrar över.Fackförbunden - information om samtliga fackföreningar i Sverige © 2020
  Kontakt | Cookies | Friskrivning | Om Fackförbunden.se

Spexer AB | Org nr: 556971-8926 | Vidkärrsallén, 416 75 Göteborg