Sveriges Läkarförbund

sveriges läkarförbund logo
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

 

Kontaktuppgifter
www.slf.se
Telefon: 08-790 35 70
Epost: info@slf.se

 

Medlemskap
Arbetstagare
Medlemsavgift: ca 300-500 kr/mån

 

Akassa
Namn: AEA
Kostnad: 110 kr / mån

 

Inkomstförsäkring
Max löneförsäkring: 100 000 kr :-
Utbetalningstid: 6 mån
Kvalifikationstid: 12-18 mån
Kostnad: Ingår

 

Medlemslån
SEB: Blancolån och bolån

 

Fackförbundet, vanligen kallat Läkarförbundet (förkortat SLF), bildades 1903 och har över 50,000 medlemmar i Sverige där drygt 85 procent av landets läkare är anslutna. Läkarförbundet verkar både som ett fackförbund och en studentorganisation för de som studerar till läkare, men även som en intresseförening vars syfte är ”att främja en ändamålsenlig utveckling av sjukvården” vilket innebär att de lämnar förslag efter egna utredningar och hur Sveriges sjukvård kan utvecklas samt förbättras.

Just nu: Från och med årskiftet 2018-2019 börjar Läkarförbundet avsiera medlemsavgiften varje månad istället för som tidigare var fjärde månad, i samband med denna förändring kommer även en avi-avgift på 30 kr/per pappersfaktura tas ut. För att undvika denna extra kostnad samt spara miljön, kan du redan nu gå in på din Internetbank och lägga till betalningsmottagare e-faktura och sök på Läkarförbundet medlemsavgift.

Sveriges Läkarförbund är organiserat med flera delföreningar indelade i dels lokalföreningar, där varje läkare är verksam, men också yrkesföreningar eftersom läkaryrket är omfångsrikt med många olika arbetsuppgifter och specialistutbildningar. Ortopeder, narkosläkare, neurologer är exempelvis alla olika inriktningar som tillhör olika delföreningar. Sveriges Läkarförbunds Chefsförening (SLCF) är en annan delförening riktad till läkare med chefsställning, och till de yngre läkare som ej ännu har en specialistutbildning riktar sig Sveriges Yngre Läkares Förening (SYLF). Varje förening har sin egen styrelse som ligger under den gemensamma centrala styrelsen. Förbundet har även en studentorganisation, Medicine Studerandes Förbund (MSF), vilken ständigt verkar för utveckling inom utbildningen av läkare.

 

Liksom andra fackförbund arbetar Sveriges Läkarförbund med löne- och anställningsvillkor via kollektivavtal samt erbjuder sin medlemmar individuell rådgivning. De arbetar dessutom mycket med politiska frågor för att bibehålla en hög kvalitet på svensk sjukvård, samt är en tung remissinstans vid politiska frågor relaterade till densamma.

 

Bli medlem i sveriges-lakarforbund
Fördelar med Sveriges Läkarförbund
 • faktaAktiva i att främja utbildningskvalitén för Sveriges läkarstudenter
 • informationOrganiserade med underavdelningar för specifika läkargrupper

Alla fackliga tjänster hos Sveriges Läkarförbund

Denna lista innehåller samtliga Sveriges Läkarförbunds försäkringar och avtal. Du hittar andra fackförbund med likvärdiga tjänster genom att klicka på respektive länk:

A-kassor, Inkomstförsäkringar, Byta fackförbund, ,

Är Sveriges Läkarförbund fackförbund är ett bra alternativ för dig?

Sveriges Läkarförbund är en lämplig fackförening för alla som arbetar inom följande yrken och branscher. Leta igenom listan och se om du hittar ditt yrke bland i listan. Du hittar även fler möjliga fackliga organisationer genom att klicka på länkarna:

BranscherYrken

Det finns 2 Omdömen om Sveriges Läkarförbund

Är Sveriges Läkarförbund fackförbund bra eller dåligt? Läs tidigare omdöme eller berätta vad du tycker om deras inkomstförsäkring, akassa eller övriga försäkringar och villkor. Recensera, kommentera eller ställ en fråga.

 1. Hej på er,
  Jag är utländsk läkare som ska börja provtjänstgöring i sex månader. Kan jag vara med i A kassa hos Läkarförbundet?
  Med vänliga hälsningar

  • Hej Mohamed,

   Ja, det är möjligt för dig att ansluta till Akademikernas a-kassa (AEA) vilket kostar 110 kr/mån. För att ha rätt till ersättning krävs att du:

   – Jobbat minst 6 mån under det senaste året och minst 80 timmar per månad.
   – Lönebaserad a-kassa upp till max 910 kr per dag kan endast den som varit medlem i 12 månader få, annars kan du maximalt få 365 kr per dag.

   Hälsningar
   Admin

Recensera Sveriges Läkarförbund

Skriv vad du tycker och tänker om Sveriges Läkarförbund eller ställ en fråga om något du undrar över.Fackförbunden - information om samtliga fackföreningar i Sverige © 2019
  Kontakt | Cookies | Friskrivning | Om Fackförbunden.se

Spexer AB | Org nr: 556971-8926 | Vidkärrsallén, 416 75 Göteborg