Sveriges Läkarförbund

sveriges läkarförbund logo
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

 

Kontaktuppgifter
www.slf.se
Telefon: 08-790 35 70
Epost: info@slf.se

 

Medlemskap
Arbetstagare
Medlemsavgift: ca 300-500 kr/mån

 

Akassa
Namn: AEA
Kostnad: 130 kr / mån

 

Inkomstförsäkring
Max löneförsäkring: 100 000 kr :-
Utbetalningstid: 120 dagar
Kvalifikationstid: 12-18 mån
Kostnad: Ingår

 

Medlemslån
SEB: Blancolån och bolån

 

Fackförbundet, vanligen kallat Läkarförbundet (förkortat SLF), bildades 1903 och har omkring 55,000 medlemmar i Sverige där drygt 85 procent av landets läkare är anslutna. Läkarförbundet verkar både som ett fackförbund och en studentorganisation för de som studerar till läkare, men även som en intresseförening vars syfte är ”att främja en ändamålsenlig utveckling av sjukvården” vilket innebär att de lämnar förslag efter egna utredningar och hur Sveriges sjukvård kan utvecklas samt förbättras.

 

Just nu: Från och med årskiftet 2018-2019 börjar Läkarförbundet avsiera medlemsavgiften varje månad istället för som tidigare var fjärde månad, i samband med denna förändring kommer även en avi-avgift på 30 kr/per pappersfaktura tas ut. För att undvika denna extra kostnad samt spara miljön, kan du redan nu gå in på din Internetbank och lägga till betalningsmottagare e-faktura och sök på Läkarförbundet medlemsavgift.

 

Sveriges Läkarförbund är organiserat med flera delföreningar indelade i dels lokalföreningar, där varje läkare är verksam, men också yrkesföreningar eftersom läkaryrket är omfångsrikt med många olika arbetsuppgifter och specialistutbildningar. Ortopeder, narkosläkare, neurologer är exempelvis alla olika inriktningar som tillhör olika delföreningar. Sveriges Läkarförbunds Chefsförening (SLCF) är en annan delförening riktad till läkare med chefsställning, och till de yngre läkare som ej ännu har en specialistutbildning riktar sig Sveriges Yngre Läkares Förening (SYLF). Varje förening har sin egen styrelse som ligger under den gemensamma centrala styrelsen. Förbundet har även en studentorganisation, Medicine Studerandes Förbund (MSF), vilken ständigt verkar för utveckling inom utbildningen av läkare.

 

Liksom andra fackförbund arbetar Sveriges Läkarförbund med löne- och anställningsvillkor via kollektivavtal samt erbjuder sin medlemmar individuell rådgivning. De arbetar dessutom mycket med politiska frågor för att bibehålla en hög kvalitet på svensk sjukvård, samt är en tung remissinstans vid politiska frågor relaterade till densamma.

Förläng inkomstförsäkringen med 180 dagar

I medlemskapet ingår Sveriges Läkarförbunds inkomstförsäkring som tillsammans med ersättning från a-kassa skyddar 80% av din inkomst upp till 100 000 kr/mån i 120 dagar. För att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen krävs att du varit medlem i Läkarförbundet och en a-kassa i minst 12 månader före arbetslösheten.

Det är även möjligt att teckna en tilläggsförsäkring med 180 extra dagar vilket förlänger det totala antalet ersättningsdagar till 300 dagar. Nytecknande av tilläggsförsäkringen kan göras till och med det kalenderår du fyller 55 år. En helt ny tilläggsförsäkring gör det även möjligt att höja lönetaket upp till maximalt 160 000 kr/mån de första 120 dagarna, nytecknande kan ske till och med utgången av det kalenderår du fyller 60 år.

Typ Lönetak Utbet. Kval.tid Kostnad
Bas 100 000 kr 120 dagar 12 mån Ingår
Tid 80 000 kr 300 dagar 18 mån 35-218 kr/mån
Lön 100 000-160 000 kr 120 dagar 18 mån
(till 30-04-2019)
60-145 kr/mån
Lön+Tid 100 000-160 000 kr 120 dagar (Upp till 160 000 kr
+180 dagar (Upp till 80 000 kr)
/td>
18 mån 95-363 kr/mån

 

Bli medlem i sveriges-lakarforbund
Fördelar med Sveriges Läkarförbund
 • faktaAktiva i att främja utbildningskvalitén för Sveriges läkarstudenter
 • informationOrganiserade med underavdelningar för specifika läkargrupper

Alla fackliga tjänster hos Sveriges Läkarförbund

Denna lista innehåller samtliga Sveriges Läkarförbunds försäkringar och avtal. Du hittar andra fackförbund med likvärdiga tjänster genom att klicka på respektive länk:

A-kassor, Inkomstförsäkringar, Byta fackförbund, ,

Är Sveriges Läkarförbund fackförbund är ett bra alternativ för dig?

Sveriges Läkarförbund är en lämplig fackförening för alla som arbetar inom följande yrken och branscher. Leta igenom listan och se om du hittar ditt yrke bland i listan. Du hittar även fler möjliga fackliga organisationer genom att klicka på länkarna:

BranscherYrken

Det finns 2 Omdömen om Sveriges Läkarförbund

Är Sveriges Läkarförbund fackförbund bra eller dåligt? Läs tidigare omdöme eller berätta vad du tycker om deras inkomstförsäkring, akassa eller övriga försäkringar och villkor. Recensera, kommentera eller ställ en fråga.

 1. Mohamed skriver:

  Hej på er,
  Jag är utländsk läkare som ska börja provtjänstgöring i sex månader. Kan jag vara med i A kassa hos Läkarförbundet?
  Med vänliga hälsningar

  • admin skriver:

   Hej Mohamed,

   Ja, det är möjligt för dig att ansluta till Akademikernas a-kassa (AEA) vilket kostar 110 kr/mån. För att ha rätt till ersättning krävs att du:

   – Jobbat minst 6 mån under det senaste året och minst 80 timmar per månad.
   – Lönebaserad a-kassa upp till max 910 kr per dag kan endast den som varit medlem i 12 månader få, annars kan du maximalt få 365 kr per dag.

   Hälsningar
   Admin

Recensera Sveriges Läkarförbund

Skriv vad du tycker och tänker om Sveriges Läkarförbund eller ställ en fråga om något du undrar över.Fackförbunden - information om samtliga fackföreningar i Sverige © 2024
  Kontakt | Cookies | Friskrivning | Om Fackförbunden.se

Spexer AB | Org nr: 556971-8926 | Vidkärrsallén, 416 75 Göteborg