Ledarna

ledarna logo
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

 

Kontaktuppgifter
www.ledarna.se
Telefon: 0200-87 11 11
Epost: ledarna@ledarna.se

 

Medlemskap
Arbetstagare
Medlemsavgift: 317 - 393 kr / mån

 

Akassa
Namn: Ledarnas
Kostnad: 150 kr/mån

 

Inkomstförsäkring
Max löneförsäkring: 80 000 kr :-
Utbetalningstid: 150 dagar
Kvalifikationstid: 12 mån
Kostnad: Ingår

 

Medlemslån
SEB: Medlemslån bolån

 

Ledarna, som tidigare hette Sveriges Arbetsledareförbund (SALF), är en arbetstagarorganisation med fler än 100 000 medlemmar vilken verkar för chefer och ledare i Sverige. Med säte i Stockholm grundades organisationen ursprungligen av chefer för chefer 1905, till en början under namnet Norrköpings Verkmästareförening. När många orts- och yrkesvisa föreningar för arbetsledare anslöt bytte man namn till Sveriges Arbetsledarförbund i mitten på 1920-talet. Ytterligare föreningar har genom åren anslutit, från vitt skilda branscher, och 1994 bytte man namn till det nuvarande, Ledarna.

 

För att gå med i Ledarna skall man arbeta som chef, oavsett nivå eller bransch och vare sig man arbetar i den privata eller offentliga sektorn. Som exempel på anslutna och inom vilka områden de är verksamma kan nämnas arbetsledare, enhetschef, vd, verksamhetschef, gruppchef, chefer inom bygg, chefer inom offentlig sektor, ledare inom kriminalvården, brandbefäl samt ledarpositioner inom vård och omsorg. Ledarna är en partipolitiskt obunden organisation men ingår i PTK, en samverkansorganisation för fackförbund som organiserar tjänstemän inom den privata sektorn. I PTK förhandlas bland annat pensioner, försäkringar, arbetsmiljöfrågor samt anställningsavtal.

Studenter med ledarambitioner kan ansöka om studentmedlemskap – helt kostnadsfritt första året därefter 108 kr/år under resterande studietiden.

 

På www.ledarna.se kan man ansöka om medlemskap till fackförbundet samt hitta information inom diverse ämnen som berör både anställning och ledarskap. I rollen som chef är man i en annan position än en vanlig anställd och det ingår åtaganden som kräver fördjupad kunskap. Exempelvis är man involverad i löneförhandlingar och befordran. Hemsidan innehåller en hel del guider som informerar om bland annat uppsägning, utvecklingssamtal, lönesamtal, anställningsintervju och personlig utveckling.

 

Bland de förmåner man får som medlem ingår chefsrådgivning, vilken kan vara till nytta vid just löneförhandlingar, en inkomstförsäkring med obligatorisk basförsäkring som kan utökas mot en månatlig tilläggskostnad, chefskurser där man kan utbilda sig i ledarskap, förhandling och delta i en rad andra kompetenshöjande aktiviteter.

Utöka inkomstförsäkringen med en tilläggsförsäkring

I ditt medlemskap hos Ledarna ingår en förmånlig inkomstförsäkring som täcker löner upp till 80 000 kr/mån i 150 dagar. Möjlighet finns även att teckna en frivillig tilläggsförsäkring för 105-360 kr/mån som utökar skyddet för inkomster upp till max 120 000 kr/mån och förlänger antalet ersättningsdagar med 100 dagar till max 250 dagar. Tänk på att där finns en kvalifikationstid som innebär att du behöver vara med i Ledarna och en a-kassa i minst 12 månader för att kunna nyttja försäkringen.

Typ Lönetak Utbet. Kval.tid Kostnad
Bas 80 000 kr 150 dagar 12 mån Ingår
Bas +100 dagar 80 000 kr 250 dagar 12 mån 175 kr/mån
Höjd inkomstgräns 120 000 kr 150 dagar 12 mån 148 kr/mån
Höjd inkomstgräns +100 dagar 120 000 kr 250 dagar 12 mån 504 kr/mån

Prisuppgifterna för tilläggsförsäkringarna ovan gäller från och med 1:e januari 2021. Detta görs för att täcka de ökande kostnaderna då fler fackmedlemmar blivit arbetslösa till följd av att coronapandemin och behöver stöd från inkomstförsäkringen.

Om du får en löneförhöjning som innebär att du hamnar inom ett annat försäkringsintervall än tidigare, måste du anmäla detta till Bliwa senast inom 3 månader från det att höjningen skedde. Ledarna inkomstförsäkring och Bliwa tilläggsförsäkring gäller som längst till den månad du fyller 66 år.

Informationsfilmer från Ledarna

Nedan hittar du ett antal videofilmer med ytterligare information och fakta om fackförbundet Ledarna.

 

Bli medlem i ledarna
Fördelar med Ledarna
 • faktaSveriges främsta fack för personer med ledarposition
 • informationHjälper dig utveckla ditt ledarskap!

Alla fackliga tjänster hos Ledarna

Denna lista innehåller samtliga Ledarnas försäkringar och avtal. Du hittar andra fackförbund med likvärdiga tjänster genom att klicka på respektive länk:

A-kassor, Inkomstförsäkringar, Medlemslån, , , , , ,

Är Ledarna fackförbund är ett bra alternativ för dig?

Ledarna är en lämplig fackförening för alla som arbetar inom följande yrken och branscher. Leta igenom listan och se om du hittar ditt yrke bland i listan. Du hittar även fler möjliga fackliga organisationer genom att klicka på länkarna:

Branscher

, , ,

Yrken

, , , , , , ,Det finns 5 Omdömen om Ledarna

Är Ledarna fackförbund bra eller dåligt? Läs tidigare omdöme eller berätta vad du tycker om deras inkomstförsäkring, akassa eller övriga försäkringar och villkor. Recensera, kommentera eller ställ en fråga.

 1. Karl Kristensen, mångårig medlem skriver:

  För ett antal år sedan fanns det möjlighet att semestra på rabatterade semestervåningar i Italien på Riva del Sole och La Serra. Finns den möjligheten kvar för även en pensionerad medlem?
  Det vore skönt med lite värme nu på vintern!

  M.v.h. Karl Kristensen m. maka.

  • admin skriver:

   Hej Karl,

   Vi får be dig vända dig direkt till Ledarna för svar på denna fråga, men vi håller tummarna för er att ni skall kunna få åka ner till värmen och njuta!

   /Admin

 2. ya skriver:

  Varför???

 3. Caroline Jadeäng skriver:

  Hej,
  Jag och fyra kolleger driver en förskola, ett personalkooperativ, med sex anställda utöver oss. Är Ledarna rätt fackförbund för oss ?

Recensera Ledarna

Skriv vad du tycker och tänker om Ledarna eller ställ en fråga om något du undrar över.Fackförbunden - information om samtliga fackföreningar i Sverige © 2024
  Kontakt | Cookies | Friskrivning | Om Fackförbunden.se

Spexer AB | Org nr: 556971-8926 | Vidkärrsallén, 416 75 Göteborg