Skogs- och lantbrukstjänstemanna- förbundet – SLF

slf logo
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1)
Loading...

 

Kontaktuppgifter
www.slf.a.se
Telefon: 08 - 58 35 48 75
Epost: info@slf.a.se

 

Medlemskap
Arbetstagare
Medlemsavgift: 1% av lönen, max 279 kr/mån.

 

Akassa
Namn: Unionens
Kostnad: 140 kr/mån

 

Inkomstförsäkring
Max löneförsäkring: 60 000 kr :-
Utbetalningstid: 150 dagar
Kvalifikationstid: 12 mån
Kostnad: Ingår

 

Det är inte längre möjligt att gå med i Skogs- och lantbrukstjänstemanna- förbundet, stämman fattade beslut om en sammanslagning mellan SLF och Unionen den 1 juni.

Skogs- och lantbrukstjänstemannaförbundet (SLF) med kansli i Stockholm är ett fackförbund inom TCO grundat i början av 1900-talet som organiserar tjänstemän inom lantbruk, virkesmätning, jägareförbundet, miljö- och faunavård, rekreation såsom golf samt naturbrukgymnasier. Förbundet är ett av de minsta i landet med sina  drygt 600 medlemmar.

 

Skogs- och lantbrukstjänstemannaförbundets högsta beslutande organ är förbundsstämman som sammanträder vartannat år. Där fastställs förbundets verksamhet för nästkommande period, förslag från klubbar, avdelningar samt enskilda medlemmar behandlas och här väljs förbundsstyrelsen som sköter det löpande arbetet.

Sedan SLF förlorade kampen om Skogs- och lantarbetsgivareförbundet kollektivavtal till Unionen – Sveriges största fack, har planer på en sammanslagning mellan de båda parterna diskuterats. Eventuellt kan detta ske redan tidigt under det nya året (2019).

 

Inom Skogs- och lantbrukstjänstemannaförbundets finns sju rikstäckande avdelningar som organiserar specifika yrkesgrupper eller medlemmar inom ett visst yrkesområde. Dessa är:

 • Studiefrämjandets Tjänstemannaförening för tjänstemän anställda
  vid Studiefrämjandet
 • Jägareförbundets Tjänstemannaförening för tjänstemän anställda
  vid Svenska Jägareförbundet.
 • Sveriges Ungdomsledares Tjänstemannaförening för tjänstemän
  anställda vid Riksförbundet Sveriges 4H, Jordbrukare Ungdomens Förbund
  samt Förbundet Skog och Ungdom.
 • Lantbrukstjänstemännens Riksavdelning för privatanställda
  tjänstemän inom jordbrukssektorn sat anställda på Naturbruksgymnasier.
 • Föreningen för Virkesmätare för virkesmätare anställda av mätningsföreningarna i Sverige.
 • Greenkeepers Tjänstemannaförening för tjänstemän inom golfverksamheten.
 • Greenkeepers Riksavdelning för organiserar banarbetare, mekaniker och anställda inom golfbaneverksamheten.

 

På SLFs hemsida kan man ansöka om medlemskap till fackförbundet och/eller arbetslöshetskassan genom att skriva ut pdf formuläret som fylls i och skickas till kansliet. Som medlem kan man bland annat teckna förmånliga medlemsförsäkringar hos Förenade Liv samt teckna inkomstförsäkring som ger en extra inkomst utöver a-kassan vid eventuell arbetslöshet.

 

SLF är aktiva inom något som kallas Klarsignal. Det är ett projekt med mål att minska förekomsten av svartjobb inom gröna näringsområden genom att hitta lösningar och lämna förslag till åtgärder. Förutom SLF ingår LRF, SLA, SLF, SMF, STAF,  Kommunal, GS, Naturvetarna, Unionen, Sveriges Ingenjörer, Skatteverket och Ekobrottsmyndigheten I policygruppen Klarsignal.

 

Bli medlem i slf
Fördelar med Skogs- och lantbrukstjänstemanna- förbundet – SLF
 • faktaFå backning av människor som förstår sig på ditt yrke
 • informationLöneförsäkring ingår i medlemsavgiften

Alla fackliga tjänster hos Skogs- och lantbrukstjänstemanna- förbundet – SLF

Denna lista innehåller samtliga Skogs- och lantbrukstjänstemanna- förbundet – SLFs försäkringar och avtal. Du hittar andra fackförbund med likvärdiga tjänster genom att klicka på respektive länk:

A-kassor, Inkomstförsäkringar, , ,

Är Skogs- och lantbrukstjänstemanna- förbundet – SLF fackförbund är ett bra alternativ för dig?

Skogs- och lantbrukstjänstemanna- förbundet – SLF är en lämplig fackförening för alla som arbetar inom följande yrken och branscher. Leta igenom listan och se om du hittar ditt yrke bland i listan. Du hittar även fler möjliga fackliga organisationer genom att klicka på länkarna:

Branscher

,

Yrken

,Det finns 4 Omdömen om Skogs- och lantbrukstjänstemanna- förbundet – SLF

Är Skogs- och lantbrukstjänstemanna- förbundet – SLF fackförbund bra eller dåligt? Läs tidigare omdöme eller berätta vad du tycker om deras inkomstförsäkring, akassa eller övriga försäkringar och villkor. Recensera, kommentera eller ställ en fråga.

 1. isabelle skriver:

  Vad kostar det för studerande de på lantbruksskolan Lillerud att bli medlem. Jag är 17 år och läser naturvetenskap lantbruk 3år.

  • admin skriver:

   Hej Isabelle,

   Har tyvärr inte lyckats finna någon information om vad det kostar att bli medlem som student hos SLF, enklast är nog att du kontaktar dem direkt via info@slf.a.se.

   /Admin

 2. Allan A skriver:

  Hej här kommer en uppsägning av mitt medlemskap i slf. jag gick i pension för 1,5 år sedan, mitt namn är Allan A. Uppsägningen gäller även akassan . MVH Allan.

Recensera Skogs- och lantbrukstjänstemanna- förbundet – SLF

Skriv vad du tycker och tänker om Skogs- och lantbrukstjänstemanna- förbundet – SLF eller ställ en fråga om något du undrar över.Fackförbunden - information om samtliga fackföreningar i Sverige © 2024
  Kontakt | Cookies | Friskrivning | Om Fackförbunden.se

Spexer AB | Org nr: 556971-8926 | Vidkärrsallén, 416 75 Göteborg