Sveriges Arbetsterapeuter – FSA

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

 

Kontaktuppgifter
www.arbetsterapeuterna.se
Telefon: 08-466 24 40
Epost: kansli@arbetsterapeuterna.se

 

Medlemskap
Arbetstagare
Medlemsavgift: 192-318 kr/mån

 

Akassa
Namn: AEA
Kostnad: 130 kr/mån

 

Inkomstförsäkring
Max löneförsäkring: 50 000 kr :-
Utbetalningstid: 120 dagar
Kvalifikationstid: 12 mån

 

Medlemslån
Swedbank: 30 000-300 000 kr
SEB: Bolån upp.ränta + 0,9%
Nordea: Se hemsida

 

Sveriges Arbetsterapeuter, FSA, bildades 1978 och är ett av 22 fackförbund inom Saco med omkring 10,000 medlemmar. FSA är både en facklig och professionsinriktad organisation som riktar sig till arbetsterapeuter och till de som studerar med syfte att bli arbetsterapeut. Över 90% av Sveriges yrkesverksamma arbetsterapeuter är medlemmar i FSA vilket ger fackförbundet en särskild styrka då det gäller förhandlingar och påvekan av makthavare samt politiker i frågor som gäller yrkeskåren. Förbundet Sveriges Arbetsterapeuters studentorganisation, FSAstud består av studenter på något av de åtta lärosäten där man har möjlighet att studera till arbetsterapeut, och dessa arbetar bland annat med att man skall finna en yrkesidentitet redan under sin studietid.

 

Sveriges Arbetsterapeuter, som är partipolitiskt obundet, är medlem i World Federation of Occupational Therapists, WFOT, och Council of Occupational Therapists for the European Communities, COTEC.

 

Via hemsidan ansöker man enklast om medlemskap till både fackförbund och arbetslöshetskassa genom att fylla i ett enkelt webbformulär som sedan elektroniskt skickas in. Som medlem ges man möjlighet till kompetensutveckling i form av kurser, en Inkomstförsäkring som ger ett utökat ekonomiskt skydd om man skulle bli arbetslös, man får tillgång till lönestatistik som underlag vid förhandling om rätt lön, man har tillgång till rådgivning och i tidskriften Arbetsterapeuten vilken skickas till medlemmarna ges information om det kontinuerliga arbete som sker samt information om de förmåner samtliga medlemmar erbjuds.

 

Tilläggsförsäkring

Det finns två tilläggsförsäkringar som utökar skyddet i Sveriges Arbetsterapeuter inkomstförsäkring dessa erbjuds i samarbete med Folksam. Tilläggsförsäkring “inkomst” höjer lönetaket med 20.000-60.000 kr upp till maximalt 110.000 kr/mån, månadspremien kostar 60-145 kr. Normalt har detta tillägg en kvalifikationstid på 18 månader med du kan slippa detta krav vid nytecknade före 30 april 2019. Det är även möjligt att utöka de totala antalet ersättningsdagar med 150 extra dagar till totalt 300 dagar för 35-218 kr/mån. Det är möjligt att teckna båda dessa tilläggsförsäkringar tillsammans eller separat. Nytecknade kan göras av medlemmar i Sveriges Arbetsterapeuter som är anslutna till Akademikernas a-kassa och fram till det år du fyller 61 år.

Nya avtal om tillaggsforsakring kan teckans till och med det kalenderår du fyller 60 år. Det krävs att du är medlem i AEA-kassan för att ha rätt till ersättning.

Typ Lönetak Utbet. Kval.tid Kostnad
Bas 50 000 kr 120 dagar 12 mån Ingår
Tid 50 000 kr 300 dagar 18 mån 35-218 kr/mån
Inkomst 50 000-110 000 kr 120 dagar 18 mån
(till 30-04-2019)
60-145 kr/mån
Inkomst+Tid 50 000-110 000 kr 120 dagar (Upp till 110 000 kr
+180 dagar (Upp till 50 000 kr)
18 mån 95-363 kr/mån

 

Bli medlem i fsa
Fördelar med Sveriges Arbetsterapeuter – FSA
 • faktaFör dig som brinner för arbetsterapi
 • informationFSA är nu även öppet för egenföretagare verksamma inom branschen!

Alla fackliga tjänster hos Sveriges Arbetsterapeuter – FSA

Denna lista innehåller samtliga Sveriges Arbetsterapeuter – FSAs försäkringar och avtal. Du hittar andra fackförbund med likvärdiga tjänster genom att klicka på respektive länk:

A-kassor, Inkomstförsäkringar, Byta fackförbund, Medlemslån, , , ,

Är Sveriges Arbetsterapeuter – FSA fackförbund är ett bra alternativ för dig?

Sveriges Arbetsterapeuter – FSA är en lämplig fackförening för alla som arbetar inom följande yrken och branscher. Leta igenom listan och se om du hittar ditt yrke bland i listan. Du hittar även fler möjliga fackliga organisationer genom att klicka på länkarna:

Branscher

,

Yrken

, ,Det finns 8 Omdömen om Sveriges Arbetsterapeuter – FSA

Är Sveriges Arbetsterapeuter – FSA fackförbund bra eller dåligt? Läs tidigare omdöme eller berätta vad du tycker om deras inkomstförsäkring, akassa eller övriga försäkringar och villkor. Recensera, kommentera eller ställ en fråga.

 1. Malin skriver:

  Hej!

  Jag jobbar på ett vikariat som löper ut i augusti och känner att jag måste ansluta mig någonstans om det inte finns en annan tjänst till mig efter vikariatet.
  Jag jobbar 80 % och undrar om ni är rätt för mig och vad det skulle kosta mig i månaden och vad jag får för det?

  Vänligen
  Malin

  • admin skriver:

   Hej Malin, får be dig vända dig direkt till Sveriges Arbetsterapeuter, du hittar kontaktuppgifterna högst upp i högerspalten.

   Hälsningar
   Admin

 2. Venita Q skriver:

  Hej, jag har tidigare ringt men inte fått svar på frågor utan ni har bett mig återkomma då ni kollat upp mer. Idag när jag ringer blir det hänvisningston så nu mailar jag istället. Jag har blivit erbjuden en tjänst som arbetsterapeut /säljare på ett danskt företag. Det blir då en dansk anställning på 68%. Jag kommer arbeta mestadels i Sverige och kör med egen bil. Är det någonting jag behöver kolla upp extra?
  jag har kontaktat skatteverket och pensionsmyndigheten för att få information om socialförsäkringen och den allmänna pensionen, särskilt eftersom jag är 52 år.
  Min fråga:
  Milersättning, vad bör man begära?
  Det ingår företagskort istället för traktamente, bör det vara både och?
  Egen arbetsplats/kontor hemma bör man efterfråga ersättning?
  Sjukförsäkring?
  mm mm

 3. H skriver:

  Hej

  Jag arbetar som arbetsterapeut inom äldreomsorgen och har fast jobb. Jag är 54 år gammal. jag tänker gå ut ur facket men ska vara kvar med arbetslöshetskassan. Min fråga är: vilka nackdelar finns om man inte är med facket?

  Med vänlig hälsning
  H

  Innehållet i detta inlägg har anpassats för att uppfylla Dataskyddsförordningen (GDPR).

  • admin skriver:

   Hej!

   Utöver att inte längre utgöra en del av den fackliga rörelsen, går du bland annat miste om följande medlemsförmåner:

   – Arbetsrättslig rådgivning och förhandlingshjälp
   – Personlig rådgivning och coachning
   – Tillgång till lönestatistik via Saco Lönesök
   – En mängd möjligheter inom kompetensutveckling för arbetsterapeuter
   – Inkomstförsäkringen som gör att du får behålla 80 procent av din inkomst (upp till 50 000 kr/mån) i 120 dagar
   – Diverse andra skräddarsydda erbjudanden från företag och banker

   Hälsningar
   Admin

 4. C E skriver:

  Hej,
  Jag är ansluten till FSA.
  Jag kommer inom kort att ha ett lönesamtal med min chef. Jag är leg. arbetsterapeut sen 1988 . Jag undrar vad är ingångslönen som en nyutbildad arbetsterapeut kan kräva idag? Har man statistik på det ?
  Hur mycket i genomsnitt tjänar en arbetsterapeut inom geriatriken efter 30 år tjänst?
  Tack för ert svar,
  Mvh,
  C.E.

  • admin skriver:

   Som medlem har du möjlighet att få medlemsrådgivningen genom att kontakta 08-507 488 00. Medlemsrådgivningen är bemannad av ombudsmän/förhandlare måndag-fredag kl. 08.30–12.00 samt även under eftermiddagarna på tisdagar och torsdagar mellan kl. 13:00–15:00. Det är även möjligt att skicka skriftliga förfrågningar via e-post: medlemsradgivning@arbetsterapeuterna.se.

   Lycka till!
   Admin

Recensera Sveriges Arbetsterapeuter – FSA

Skriv vad du tycker och tänker om Sveriges Arbetsterapeuter – FSA eller ställ en fråga om något du undrar över.Fackförbunden - information om samtliga fackföreningar i Sverige © 2024
  Kontakt | Cookies | Friskrivning | Om Fackförbunden.se

Spexer AB | Org nr: 556971-8926 | Vidkärrsallén, 416 75 Göteborg