Trafik och Järnväg

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

 

Kontaktuppgifter
www.tj.nu
Epost: kansli@tj.nu

 

Medlemskap
Arbetstagare
Medlemsavgift: 240 kr/mån

 

Akassa
Namn: AEA
Kostnad: 130 kr/mån

 

Inkomstförsäkring
Max löneförsäkring: 100 000 kr :-
Utbetalningstid: 150 dagar
Kvalifikationstid: 12 mån
Kostnad: Ingår

 

Medlemslån
Swedbank: 30 000-300 000 kr
SEB: Bolån samt lån utan säkerhet
Nordea: 30000 kr eller mer

 

Från och med 1 januari 2019 blir Trafik och Järnväg ett fackförbund inom SRAT efter ett enheligt beslut vid TJ-kongress 2018. Du som redan är medlem behöver inte göra något och kommer fortsatt även att förbli SACO-medlem. Den ordinarie medlemsavgiften kommer att vara densamma som nu däremot kommer passiva medlemmars avgift att höjas till 30 kr/mån (360 kr/år), dock utlovar Trafik och Järnväg att höjningen kommer kompenseras med förbättrade villkor.

 

Fackförbundet Trafik och Järnväg med cirka 3,500 yrkesverksamma och ytterligare ca 500 passiva medlemmar ingår i centralorganisationen Saco och vänder sig till de som är verksamma inom sjö-, väg- eller spårtrafik, som tekniker, arbetsledare eller inom administration. Fackförbundets grundande dateras till mer än 100 år tillbaka i tiden och följer  stort den svenska järnvägens historia då industrialismen i Sverige växte fram och järnvägsnätet i landet byggdes ut. Det statliga bolag som hade hand om allt från banbygge till biljettförsäljning anställde tusentals där specialister och chefer främst rekryterades från försvaret. Stommen till dagens Fackförbundet Trafik och Järnväg bilades på 1970-talet och när Staten Järnvägar (SJ) bolagiserades 2001 bytte fackförbundet namn samt organisation till den som verkar idag.

 

Fackförbundet Trafik och Järnväg är organiserat via en kongress vilken hålls vartannat år och är beslutande. På kongressen väljs Förbundsstyrelsen, den verkställande instansen. Vidare finns ett antal Förbundskansli med ombudsmän som är föreningars samt enheters servicekontor, och på grundläggande nivå verkar föreningar och enheter som består av samtliga medlemmar inom ett företag. Exempel där föreningar finns är: Arriva, EuroMaint, GreenCargo, Infranord, Jernhusen, MTR, Nobina, SJ, Stockholmståg, Trafikverket, Transportstyrelsen och Vectura.

 

Via hemsidan kan man ansöka om medlemskap till både förbundet och arbetslöshetskassan. Antingen via det elektroniska formulär som fylls i på sidan och skickas in, eller blankett som skrivs ut och skickas med vanlig post. Medlemsavgiften till föreningen ä fast oavsett inkomst, med särskild avgift för pensionärer. Bland medlemsförmånerna ingår inkomstförsäkring där man i händelse av arbetslöshet får en kompletterande ersättning utöver arbetslöshetskassa. Dessutom kan man ansöka om förmånliga lån samt teckna ett antal försäkringar såsom gruppförsäkring, sakförsäkring, änkeförsäkring och med de allmänna trygghetslösningarna har respektive arbetsplats särskilt skydd utifall man skulle drabbas av arbetsskada vid olycka.

 

Bli medlem i trafik-och-jarnvag
Fördelar med Trafik och Järnväg
 • faktaFör dig som arbetar inom transport- och järnvägssektorn
 • informationLägst medlemskostnad - bäst villkor!

Alla fackliga tjänster hos Trafik och Järnväg

Denna lista innehåller samtliga Trafik och Järnvägs försäkringar och avtal. Du hittar andra fackförbund med likvärdiga tjänster genom att klicka på respektive länk:

A-kassor, Inkomstförsäkringar, Medlemslån, , , ,

Är Trafik och Järnväg fackförbund är ett bra alternativ för dig?

Trafik och Järnväg är en lämplig fackförening för alla som arbetar inom följande yrken och branscher. Leta igenom listan och se om du hittar ditt yrke bland i listan. Du hittar även fler möjliga fackliga organisationer genom att klicka på länkarna:

BranscherYrken

, ,Det finns 2 Omdömen om Trafik och Järnväg

Är Trafik och Järnväg fackförbund bra eller dåligt? Läs tidigare omdöme eller berätta vad du tycker om deras inkomstförsäkring, akassa eller övriga försäkringar och villkor. Recensera, kommentera eller ställ en fråga.

 1. Fredrik Schubbert skriver:

  Undra vilken fack som ska kontaktas när man jobbar åt Jernhusen?

  Mvh
  Fredrik.

  • admin skriver:

   Hej Fredrik!

   Prova något av följande: SRAT – Trafik och Järnväg – TJ, Fackförbundet ST alternativt Fastighets.

   /Admin

Recensera Trafik och Järnväg

Skriv vad du tycker och tänker om Trafik och Järnväg eller ställ en fråga om något du undrar över.Fackförbunden - information om samtliga fackföreningar i Sverige © 2024
  Kontakt | Cookies | Friskrivning | Om Fackförbunden.se

Spexer AB | Org nr: 556971-8926 | Vidkärrsallén, 416 75 Göteborg