Säljarnas

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

 

Kontaktuppgifter
www.saljarnas.se
Telefon: 08-617 02 00
Epost: info@saljarnas.se

 

Medlemskap
Arbetstagare
Medlemsavgift: 349 kr/mån

 

Akassa
Namn: Säljarnas
Kostnad: 155 kr

 

Inkomstförsäkring
Max löneförsäkring: 50000 kr :-
Utbetalningstid: 60 dagar
Kvalifikationstid: 12 mån
Kostnad: Ingår+tilägg

 

Medlemslån
SEB: upp till 350 000 :-
Nordea: upp till 150 000 :-

 

Säljarnas fackförbund bildades 1884 och är ett yrkesförbund med fackliga rättigheter utan partipolitisk koppling. Denna ideella organisation är specialiserad på villkor och avtal som gäller för yrkesverksamma inom försäljning och marknadsföring. I över 100 år har de drivit facklig verksamhet. De har jobbat igenom en rad förslag och tog år 2013 fram ett kollektivavtal för säljare, Säljavtalet. Avtalet är utformat för företag med en stor andel säljare och där rörliga lönesystem som provision och bonus är vanligt förekommande. Målet för Säljarna är att stärka säljarnas position i samhället och på arbetsplatsen.

 

Säljarna driver ett flertal viktiga frågor för att gynna dess medlemmar i samhället och på arbetsplatsen. De satsar främst på tre huvudområden:

 

Arbetsrätt där de vill driva igenom en milersättning som är i nivå med de faktiska kostnaderna för alla som använder bil i tjänsten. Anledningen till att detta är viktigt för förbundets medlemmar är att många är beroende av bilen som transportmedel under hela arbetsdagen samt att reglerna kring milersättning är utdaterade då dagens milersättning baseras på ett lägre bensinpris än det faktiska priset. Målet är att milersättningen ska stämma överens med de faktiska kostnaderna för användande av bil i arbetet. Säljarna föreslår att ersättningen skulle kunna indexregleras i proportion till de i verkligheten ökande fordonskostnaderna.

 

Arbetsmiljö där de kräver en bättre säljkultur som främjar både den fysiska och den mentala hälsan. Detta på grund av att säljaryrket ofta innebär oregelbundna arbetstider och en hög stressfaktor. Vidare menar de på att friskvård skulle hjälpa säljaren att klara balansgången mellan arbetet och privatliv samt att de kan bidra till att hindra diskriminering och mobbing på arbetsplatsen. Förbundets mål är att skapa goda förutsättningar för friskvård och att skapa en bättre säljkultur på företagen.

 

Utbildning och kompetensutveckling där de syftar till att alla som jobbar med försäljning ska få utbildning i försäljning. Anledningen till detta är att företagen ska ta tillvara på och investera i erfarna säljares kompetens genom att erbjuda utbildningsmöjligheter. De vill även att säljarrollen ska få en mer central roll inom företag och att samhällets stigande krav på utbildning ska mötas. Säljarnas mål är att arbetsgivare inom försäljning ska investera i dess medlemmar med hjälp av kompetensutveckling och utbildning inom relevanta områden. Detta leder till en högre status för säljyrket och en stärkt position för säljarrollen inom företaget.

 

Säljarnas erbjudande är uppdelat i tre olika paket:

Karriärpaketet som hjälper medlemmarna att vara uppdaterade i branschen genom coachning och råd vid jobbsökning samt hjälp med formulering av cv.

 

Trygghetspaketet som syftar till att ge medlemmar råd kring frågor som rör lön, arbetsvillkor och avtal. I medlemskapet ingår även en inkomstförsäkring som fungerar som ännu en trygghet om en medlem förlorar jobbet. Säljarnas erbjuder också gruppförsäkringar som gäller även på fritiden. Förbundet har även ett kollektivavtal för säljare som innehåller klara regler kring beräkning och redovisning av rörliga lönedelar som till exempel provision och bonussystem.

 

Förmånspaketet vilket innehåller en rad olika erbjudanden som medlemsrabatter på fordon, resor och finansiella tjänster. Det finns även möjlighet att välja till ett kostnadsfritt kreditkort utan köpgräns vilket ger rabatter hos ett flertal olika butiker.

 

Med dessa paket syftar Säljarnas till att skapa bättre arbetsvillkor, bättre arbetsmiljö och en utvecklande karriärbana för alla Sveriges säljare.

 

Inkomstförsäkring med valfri tilläggsförsäkring

I Sälarnas medlemskap ingår en grundläggande inkomstförsäkring för inkomst upp till 50.000 kr/mån i 60 dagar. Möjlighet finns att utökade inkomstförsäkringen genom att lägga till 60 ytterligare ersättningsdagar för 110 kr/mån samt höja inkomstgränsen/lönetaket till 80.000 kr/mån för 82 kr/mån. Högsta möjliga anslutningsålder för Säljarna inkomstförsäkring och tilläggsförsäkring tid/inkomst är 63 år och den gäller till den månad du fyller 65 år.

Typ Lönetak Utbet. Kval.tid Kostnad
Bas 50 000 kr 60 dagar 12 mån Ingår
Tid 50 000 kr 120 dagar 12 mån 110 kr/mån
Inkomst 80 000 kr 60 dagar 12 mån 82 kr/mån
Inkomst + Tid 80 000 kr 60 dagar (80 000), 60 dagar (50 000 kr) 12 mån 192 kr/mån

 

Bli medlem i saljarnas
Fördelar med Säljarnas
 • faktaYrkesförbund för säljare och marknadsförare, ny medlem får tilläggsförsäkringen "tid" kostnadsfritt de tre första månaderna

Alla fackliga tjänster hos Säljarnas

Denna lista innehåller samtliga Säljarnass försäkringar och avtal. Du hittar andra fackförbund med likvärdiga tjänster genom att klicka på respektive länk:

A-kassor, Inkomstförsäkringar, Medlemslån,

Är Säljarnas fackförbund är ett bra alternativ för dig?

Säljarnas är en lämplig fackförening för alla som arbetar inom följande yrken och branscher. Leta igenom listan och se om du hittar ditt yrke bland i listan. Du hittar även fler möjliga fackliga organisationer genom att klicka på länkarna:

BranscherYrken

Det finns 2 Omdömen om Säljarnas

Är Säljarnas fackförbund bra eller dåligt? Läs tidigare omdöme eller berätta vad du tycker om deras inkomstförsäkring, akassa eller övriga försäkringar och villkor. Recensera, kommentera eller ställ en fråga.

 1. Imad skriver:

  Hi,

  I have just offered a job opportunity in Stockholm and received an Employment Agreement which I have to sign it down before the deads line that the employer requested in Tuesday 18th Dec. I am wondering if you can help me by giving me an advice how are the terms and conditions, the salary, and the commission scheme aligned with the job markets standard for such job duties and according to my experience and education. I am not sure what type of data you need me to provide in order to get a help from you or if I am eligible to get such service. I mean if requesting such tips requires being “medlem” with you. Anyway, please response to my message as soon as possible so I can make up my mind toward signing the job contract by next Tuesday 18th Dec.

  Thank you in advance.

  Best Regards
  Imad

Recensera Säljarnas

Skriv vad du tycker och tänker om Säljarnas eller ställ en fråga om något du undrar över.Fackförbunden - information om samtliga fackföreningar i Sverige © 2024
  Kontakt | Cookies | Friskrivning | Om Fackförbunden.se

Spexer AB | Org nr: 556971-8926 | Vidkärrsallén, 416 75 Göteborg