Officersförbundet

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

 

Kontaktuppgifter
www.officersforbundet.se
Telefon: 08 - 440 83 30
Epost: kansliet@officersforbundet.se

 

Medlemskap
Arbetstagare
Medlemsavgift: 190-290 kr/mån

 

Akassa
Namn: AEA
Kostnad: 130 kr/mån

 

Inkomstförsäkring
Utbetalningstid: 240 dagar
Kvalifikationstid: 18 mån
Kostnad: 42-321 kr/mån

 

Medlemslån
Swedbank: Upp till 250.000 kr
SEB: 20.000–350.000 kr
Nordea: över 30.000 kr

 

Försvarsmakten är en statlig myndighet som faller under Försvarsdepartementet. 13000 av de anställda inom det svenska försvaret har valt att gå med i Officersförbundet. Detta SACO-fackförbund har som främsta uppgift att se till så att anställda soldater, sjöman och officer arbetar under goda arbetsförhållanden. Officersförbundet har en tydlig professionell inriktning och är därmed en stark röst gentemot arbetsgivaren.

 

Under många år har försvarsmakten nedrustat och idag därmed har dess kapacitet minskat. Officersförbundet lobbar aktivt för att förbättra Sveriges försvarsförmåga och för ökad ekonomiska anslag. Nu när säkerhetsläget i omvärlden förändrats ser det äntligen ut att kunna bli flera och framför allt mer långsiktiga satsningar på ett svenskt försvar.

 

Officersförbundet åtnjuter ett gott stöd bland sina medlemmar, 60 procent anser sig vara nöjda och endast 12 missnöjda enligt en undersökning som förbundet lät göra under 2018. 80 procent av medlemmarna  känner även stor lojalitet med Försvarsmakten vilket bådar gott för framtiden och det omfattade arbete som kommer att krävas.

Som medlem i Officersförbundet får du del av en rad förmåner. Förhandling och rådgivning är viktiga delar i fackförbundets verksamhet. Vänd dig till ett ombud för att få hjälp med yrkesspecifika frågor om arbetsrätt och avtal. Genom ditt medlemskap ges du även möjlighet att teckna förmånliga avtal hos banker och försäkringsbolag. Medlemsavgiften för 2024 ligger mellan 190-260 kr till detta kan det tillkomma en avgift till officersföreningen på ditt förband, där avgiften varierar från 0-30 kr/mån.

 

 

Bli medlem i officersforbundet
Fördelar med Officersförbundet
 • faktaOfficersförbundet finns där för dig som tjänstgör inom det militära.

Alla fackliga tjänster hos Officersförbundet

Denna lista innehåller samtliga Officersförbundets försäkringar och avtal. Du hittar andra fackförbund med likvärdiga tjänster genom att klicka på respektive länk:

A-kassor, Inkomstförsäkringar, Medlemslån, , ,

Är Officersförbundet fackförbund är ett bra alternativ för dig?

Officersförbundet är en lämplig fackförening för alla som arbetar inom följande yrken och branscher. Leta igenom listan och se om du hittar ditt yrke bland i listan. Du hittar även fler möjliga fackliga organisationer genom att klicka på länkarna:

BranscherYrken

, , , , ,Det finns 2 Omdömen om Officersförbundet

Är Officersförbundet fackförbund bra eller dåligt? Läs tidigare omdöme eller berätta vad du tycker om deras inkomstförsäkring, akassa eller övriga försäkringar och villkor. Recensera, kommentera eller ställ en fråga.

 1. Niki Raisola skriver:

  Fråga: Hur går man med i officersförbundet? Finns det möjlighet att få utbildning inom facket, lära sig om skyldigheter samt rättigheter mm?

  • admin skriver:

   Hej Niki,

   Enklast är nog att gå in på förbundets hemsida och anmäla dig via medlemsformuläret. Officersförbundet arrangerar lokala kurser där du kan lära dig mer om t.ex. detta: Grunder för samverkan, Facklig etik, Arbetsliv, arbetsmiljö och skyddsombudsrollen, Förbandsavtal & Kollektivavtal. Kontakta en representant från fackförbund för mer information.

   Lycka till!

   /Admin

Recensera Officersförbundet

Skriv vad du tycker och tänker om Officersförbundet eller ställ en fråga om något du undrar över.Fackförbunden - information om samtliga fackföreningar i Sverige © 2024
  Kontakt | Cookies | Friskrivning | Om Fackförbunden.se

Spexer AB | Org nr: 556971-8926 | Vidkärrsallén, 416 75 Göteborg