Bussarbetarnas Riksorganisation – BARO

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1)
Loading...

 

Kontaktuppgifter
www.baro.nu
Telefon: 072-452 77 96
Epost: kontakt@baro.nu

 

Medlemskap
Arbetstagare
Medlemsavgift: 50-270 kr/mån

 

Bussarbetarnas Riksorganisation är en partipolitiskt oberoende och fristående fackförening för busschaufförer i Sverige. Organisation har som uppgift att förhandla fram bra arbetsförhållanden och villkor för medlemmar verksamma inom privatägd och statlig kollektivtrafik på det lokala, regionala och riksmässiga planet. Just nu är detta fackförbund relativt litet vilket naturligtvis har både fördelar och nackdelar, fördelen är att man effektivt kan driva yrkesspecifika frågor, nackdelen är att man inte har samma inflytande som de större fackförbunden Transportarbetareförbundet, Unionen och Kommunal.

 

Bussarbetarnas Riksorganisation välkomnar medlemmar i hela landet och idag lokalt förankrade verksamheter i följande områden Råsta, Söderhallen, Sundsvall, Ulricehamn/Sjuhärad, Linköping, Malung/Orsa och Ekerö.

 

BARO bildades av tre bussförare för att förbättra arbetsvillkoren för yrkesgruppen. Idag har organisationen växt till att bli ett rikstäckande fackförbund för bussförare som regleras av den svenska arbetsmarknadens lagar och regler. För att bli medlem i detta fack skall du vara anställd som bussförare och kunna uppvisa anställningsavtal eller likvärdig handling i samband med medlemsansökan.

 

Bli medlem i baro
Fördelar med Bussarbetarnas Riksorganisation – BARO
 • faktaEtt litet specialiserat förbund som helhjärtat verkar för bättre arbetsförhållanden för Sveriges yrkesförare.

Alla fackliga tjänster hos Bussarbetarnas Riksorganisation – BARO

Denna lista innehåller samtliga Bussarbetarnas Riksorganisation – BAROs försäkringar och avtal. Du hittar andra fackförbund med likvärdiga tjänster genom att klicka på respektive länk:

,

Är Bussarbetarnas Riksorganisation – BARO fackförbund är ett bra alternativ för dig?

Bussarbetarnas Riksorganisation – BARO är en lämplig fackförening för alla som arbetar inom följande yrken och branscher. Leta igenom listan och se om du hittar ditt yrke bland i listan. Du hittar även fler möjliga fackliga organisationer genom att klicka på länkarna:

BranscherYrken

,Det finns 4 Omdömen om Bussarbetarnas Riksorganisation – BARO

Är Bussarbetarnas Riksorganisation – BARO fackförbund bra eller dåligt? Läs tidigare omdöme eller berätta vad du tycker om deras inkomstförsäkring, akassa eller övriga försäkringar och villkor. Recensera, kommentera eller ställ en fråga.

 1. Unni Hansson skriver:

  Jag skulle vilja veta hur och om facket har tagit upp om och vilka busschaufförer som bli chaufförer i den ev. Förbifarten Stockholm och om man/ni känner till den OTROLIGT FÖRORENADE HÄLSOVÅDLIGA LUFTEN som det kommer att bli i tunneln. Vem ska förväntas köra i den om man startar regelrätta SL turer genom den.

 2. Musse skriver:

  Hej!Jag intressera att vara medlem.Jag är bussförare som jag jobbar Keolis.

 3. George skriver:

  Hej!
  Jag är bussförare samt facklig representant
  Vi tillhör kommunal som fackförbund

  Just nu det pågår en stor process BBA avtalet Den löper ut i september (2020)
  Alla bussförarna är påverkade inklusive ni.
  Det finns ett stor missnöje bland oss bussförarna när det gäller visa viktiga punkter som t ex : Ramtid (13 timmar), långa tjänster mer än 10.00 timmar, eller långa raster, pressade kör tider semester, etc. Ni är en okänt förbund Hur kan ni påverka avtalet? Arbetsgivare har godkänt bara Kommunal som förhandlare och det vet ni om det Hur kan BARO t ex hjälpa till medlemmarna om ni inte ha inträde Hur kan ni ta plats istället för Kommunal? Tack

Recensera Bussarbetarnas Riksorganisation – BARO

Skriv vad du tycker och tänker om Bussarbetarnas Riksorganisation – BARO eller ställ en fråga om något du undrar över.Fackförbunden - information om samtliga fackföreningar i Sverige © 2024
  Kontakt | Cookies | Friskrivning | Om Fackförbunden.se

Spexer AB | Org nr: 556971-8926 | Vidkärrsallén, 416 75 Göteborg