Brandmännens Riksförbund

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4)
Loading...

 

Kontaktuppgifter
www.brandfacket.se
Telefon: 08 - 722 34 80
Epost: kansli@brandfacket.se

 

Medlemskap
Arbetstagare
Medlemsavgift: 95-200 kr/mån

 

Akassa
Namn: STs Akassa
Kostnad: 145 kr/mån

 

Inkomstförsäkring

 

Många har brandman som drömyrke när de är små, men enbart de bäst lämpade blir antagna och fullgör den tuffa utbildningen. Brandmannens yrkesroll medför stora risker och påfrestningar, det kräver ett hårt men förnuftigt psyke. Arbetet ställer även stora fysiska krav, därför måste individen regelbundet genomgå tester där den fysiska förmågan bedöms.

 

Brandmännens Riksförbund, förkortat Brandfacket, är en rikstäckande politiskt obunden organisation för brandmän inom räddningstjänsten. Facket bildades 1945 och har idag omkring 8800 medlemmar av Sveriges totalt omkring 14000 brandmän.

 

Fackförbundet arbetar aktivt för att svenska brandmän skall kunna åtnjuta bättre och säkrare arbetsvillkor. En annan viktig uppgift är att hjälpa BRF-medlemmar med advokat och juridisk hjälp då detta behövs.

 

Medlemmar i Brandmännens Riksförbund har även möjlighet att teckna ett par frivilliga förmånsförsäkringar som Trygg Brandman och Olycksfallsförsäkring från Förenade Liv. Dessutom ingår en fri prenumeration på förbundstidningen Swedish Firefighters som utkommer två gånger per år.

Prisjusteringar medlemsförsäkringar 2019

Priserna justeras enligt följande:
Trygg Brandman kostar 63 kr
Olycksfallsförsäkring grund kostar 30 kr
Olycksfallsförsäkring med tillägg för högre Invaliditetsbelopp kostar 46 kr

Från och med 2019 tillkommer även ett nytt erbjudande om teckna en livförsäkring på för 44 kr per månad. Dessutom kommer Brandfacket fortsätta att satsa på att ta fram fler förmånliga försäkringserbjudanden till sina medlemmar under det kommande året.

 

Bli medlem i brandmannens-riksforbund
Fördelar med Brandmännens Riksförbund

Alla fackliga tjänster hos Brandmännens Riksförbund

Denna lista innehåller samtliga Brandmännens Riksförbunds försäkringar och avtal. Du hittar andra fackförbund med likvärdiga tjänster genom att klicka på respektive länk:

A-kassor, , , , , ,

Är Brandmännens Riksförbund fackförbund är ett bra alternativ för dig?

Brandmännens Riksförbund är en lämplig fackförening för alla som arbetar inom följande yrken och branscher. Leta igenom listan och se om du hittar ditt yrke bland i listan. Du hittar även fler möjliga fackliga organisationer genom att klicka på länkarna:

BranscherYrken

Det finns 8 Omdömen om Brandmännens Riksförbund

Är Brandmännens Riksförbund fackförbund bra eller dåligt? Läs tidigare omdöme eller berätta vad du tycker om deras inkomstförsäkring, akassa eller övriga försäkringar och villkor. Recensera, kommentera eller ställ en fråga.

 1. Lennart skriver:

  Vill gå ur facket fick sämre avtal när ni förhandlade senas 1 första timme följande timme för vi antal minuter för förut fick vi hela timmar, så hur gör jag för att gå ur, ser bara på er hemsida hur man blir medlem /mvh Lennart

 2. Linda Laurio skriver:

  Hej.
  Jag har en fråga angående brandmännens hälsa/träning mm. Vad säger facket och arbetsmiljöarbete??
  (Jag är en utomstående, men en kollega på en annan avdelning).
  Jag fick höra att brandmän får träna ca 30 min varje dag om det finns utrymme till detta, på arbetstid. Men nu har våran chef dragit in detta.
  Det ska väl ingå fys i deras arbete när det är möjligt, eller är det upp till varje individ att själva se till, på sin fritid, att hålla kondition uppe på topp???
  Får tillägga att detta gäller industribrandförsvar.
  Vart kan jag hitta info om vad som gäller?? Jag är orolig att får de ej träna på arbetstid, när det är möjligt, så sjunker deras fysiska förmåga att utföra deras arbete i vissa moment. Speciellt när det gäller brand med full utrustning mm.
  Tacksam om ni kan få fram någon relevant information om detta, eller hänvisa mig i rätt riktning.

  Mvh Linda

  • admin skriver:

   Hej Linda!

   Har missat denna fråga helt pga. väldigt stora mängder med spam-kommentarer. Om du fortfarande letar svar på dina frågor, får vi be dig att kontakta förbundet direkt via e-post: kansli@brandfacket.se.

   /Admin

 3. Kevin Ekgren skriver:

  Hej! varför anser ni att man ska bli medlem? vad har det för för- och nackdelar?

 4. Magnus skriver:

  Hej
  på grund av att jag sagt upp min anställning på Orust räddningstjänst
  vill jag säga upp mitt medlemskap.

  mvh Magnus

 5. K Lundström skriver:

  Varför har man inte hört något från er angående dom mycket låga ersättningarna för deltiden varfö ska vi ställa upp när det brinner detta måste komma upp i debatten som förklaring till varför så få vill ställa upp

Recensera Brandmännens Riksförbund

Skriv vad du tycker och tänker om Brandmännens Riksförbund eller ställ en fråga om något du undrar över.Fackförbunden - information om samtliga fackföreningar i Sverige © 2024
  Kontakt | Cookies | Friskrivning | Om Fackförbunden.se

Spexer AB | Org nr: 556971-8926 | Vidkärrsallén, 416 75 Göteborg