Syndikalisterna – SAC

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

 

Kontaktuppgifter
www.sac.se
Telefon: 08-522 45 632

 

Medlemskap
Arbetstagare
Medlemsavgift: 50-500 kr/mån

 

Akassa
Namn: Saak
Kostnad: 145 kr/mån

 

I över hundra år har SAC varit en del av den fackliga kampen. Sveriges Arbetares Centralorganisation har rötter tillbaka i 1910-talet. SAC beskriver sig själva som en direktdemokratisk fackförening med fokus på medlemmarnas intressen i anknytning till arbetet.

 

Idag är det uppskattade medlemsantalet omkring 4000–5000 medlemmar vilka även är anslutna till någon av Lokala Samorganisationens (LS) 40-50 avdelningar ute i landet. Mer eller mindre alla yrkesgrupper är välkomna att söka medlemskap i SAC, med undantag för anställda som innehar en chefsposition.

 

Bra att känna till kan vara att SAC även är en stark ideologisk rörelse med strävan att forma ett klasslöst samhälle, gemensamt ägande utifrån en slags socialism. Det innebär i förlängningen att man motsätter sig exempelvis kapitalism och lönearbete.

 

SAC anordnar fackliga utbildningar och som medlem får du tillgång till seminarier, föreläsningar, fördjupningskurser och handböcker.

Några särskilt viktiga frågor för SAC är:

Kampen mot osäkra anställningar med ovissa villkor. Det förekommer att företag utnyttjar exempelvis ung arbetskraft på ett vis som strider mot lagar och regler. En grundläggande utgångspunkt för fackförbundet är solidaritetsprincipen, där alla åtnjuter lika rättigheter. SAC tillämpar principen “en för alla och alla för en”, väljer du att gå med kan du lära dig dina rättigheter och starkt skydd.
För kvinnokampen och var först i Sverige med att titulera sig som ett feministisk fack. Men man nöjer sig inte med att enbart benämna sig feminister i teorin man vill öka kvinnors makt i praktiken.

Hela poängen med SAC är att organisationen skall vara medlemsstyrd. Tanken är att medlemmarna själva snarare än fackets anställda skall ta initiativ, reagera och fatta beslut. Visionen är att “vi kämpar tillsammans för våra gemensamma intressen – på våra arbetsplatser och på arbetsmarknaden”.

Solidariska byggare

Solidariska byggare är en underavdelning inom SAC bildad under 2021. Syftet med detta nischade fackförbund är att stå upp för migrantarbetare verksamma inom svensk byggindustri. Vanligt förekommande ärenden som Solidariska byggare kan hjälpa till att hantera är; uteblivna utbetalningar av löner från arbetsgivare samt uppsägningar utan rättslig grund.

 

Bli medlem i sac
Fördelar med Syndikalisterna – SAC
 • faktaEn organisation på gräsrotsnivå
 • informationideologisk rörelse som vill forma ett klasslöst samhälle,

Alla fackliga tjänster hos Syndikalisterna – SAC

Denna lista innehåller samtliga Syndikalisterna – SACs försäkringar och avtal. Du hittar andra fackförbund med likvärdiga tjänster genom att klicka på respektive länk:

A-kassor,

Är Syndikalisterna – SAC fackförbund är ett bra alternativ för dig?

Syndikalisterna – SAC är en lämplig fackförening för alla som arbetar inom följande yrken och branscher. Leta igenom listan och se om du hittar ditt yrke bland i listan. Du hittar även fler möjliga fackliga organisationer genom att klicka på länkarna:

BranscherYrken

Det finns 7 Omdömen om Syndikalisterna – SAC

Är Syndikalisterna – SAC fackförbund bra eller dåligt? Läs tidigare omdöme eller berätta vad du tycker om deras inkomstförsäkring, akassa eller övriga försäkringar och villkor. Recensera, kommentera eller ställ en fråga.

 1. Birgitta Kärvin Rydberg skriver:

  Hej! Idag medlem i lärarförbundet sedan drygt 30 år. Har aldrig någonsin fått hjälp när behövts. Gått igenom några operationer på senare år och blev mer eller mindre trakasserad av chef för blev tvungen sjukskriva mig. Lärarförbundet är också arbetagivarns fackförbund, så nu senast när skulle opereras för inflammation i tinningsartär, med svår huvudvärk och igensvullna ögon skulle jag tvingas ha möte med närmaste chef och fackförbund trots hade feber, mycket högt blodtryck och åkte in och ut på akuten. Där skulle jag tvingas skriva på dokument om att det var mitt fel att jag var sjuk, sa chef. Gjorde jag ju inte. Sade upp mig såsmåningom, men fått nog av Lärarförbundet och även Lärarnas a-kassa. Skrev in mig hos AF efter operationen och har hittat arbete. Börjar den 12/8-19, ska bli skönt jobba igen. Men nu kommer slutgiltiga anledningen till att jag vill byta fack och a-kassa. När ringde Lärarnas a-kassa och meddela börjar arbeta den 12/8, lyssnade de inte utan stängde de av mig 12/6. Sedan när fick tekniska problem så att akt.rapporten till AF inte gick iväg som skulle mailade jag dem, bor på landet tio mil från AF inga bussar, eller tåg går, bilen på lagning. Trots att AF har berättat rapporten kommit in vägrar lärarnas godta det och hotar med avstängning. Puh!!!! En månad innan börjar arbeta!!! AF hittar inte mailet, skickade till ktj. Kontaktade AF och fick maila det igen, även till a-kassan. Men icke!! Lärarnas a.k. är helt rigida i sin tolkning av regler för medlemmar, men inte när det gäller dem själva!!!! Då är det mänskliga faktorn minsann att de stänger av folk utan anledning!!!!! De har även skickat till tingsrätten för 100kr som jag redan hade betalat tillbaka trots att de själva gjort fel. Meddelade dem i tid om utbet. till mig och de väntade ändå till efter utbetalningar av ersättning i 14 dagar och kallade det mitt fel, har ännu inte fått klarhet i det (i höstas). Så har alltså fått nog av dett Lärarfack och a-kassa och letar nya efter 30 år.
  Hälsningar
  Birgitta Kärvin Rydberg (Förskollärare, speciallärare och specialpedagog)

 2. Johnny Persson skriver:

  Jag vill gå med i eran A kassa , jag vill ha ett inbetalningskort.

 3. Robert skriver:

  Hej jag vill bli medlem typ nu. Jag har lite problem på jobbet som jag vill prata om .

  • admin skriver:

   Hej Robert, du måste höra av dig direkt till SAC kontaktuppgifterna till förbundet finner du här på sidan.

   /Admin

 4. Organiserad i SAC skriver:

  Är medlem i SAC och del av en liten LS där jag bor och har varit det i några år nu.

  Tycker om organisationen och man känner sig alltid hörd. Dyker det upp problem finns det alltid någon som vill hjälpa till och lösningar hittas som är till fördel för de medlemamar som är inblandade.

  Att vara medlem innebär också att man har en chans att påverka i organisationen.

  Det finns nästan alltid någon kurs/utbildning eller föroläsning att ta del av. Och andra medlemmar visar alltid en förståelse för ens situation.

  Jag rekomenderar starkt att bli medlem! Både ifall man har en vision om att förbättra eller om man bara vill ha en riktigt bra fackförening!

Recensera Syndikalisterna – SAC

Skriv vad du tycker och tänker om Syndikalisterna – SAC eller ställ en fråga om något du undrar över.Fackförbunden - information om samtliga fackföreningar i Sverige © 2024
  Kontakt | Cookies | Friskrivning | Om Fackförbunden.se

Spexer AB | Org nr: 556971-8926 | Vidkärrsallén, 416 75 Göteborg