Syndikalisterna – SAC

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

 

Kontaktuppgifter
www.sac.se
Telefon: 08-522 45 632

 

Medlemskap
Arbetstagare
Medlemsavgift: 50-500 kr/mån

 

Akassa
Namn: Saak
Kostnad: 135 kr/mån

 

I över hundra år har SAC varit en del av den fackliga kampen. Sveriges Arbetares Centralorganisation har rötter tillbaka i 1910-talet. SAC beskriver sig själva som en direktdemokratisk fackförening med fokus på medlemmarnas intressen i anknytning till arbetet.

 

Idag är det uppskattade medlemsantalet omkring 4000–5000 medlemmar vilka även är anslutna till någon av Lokala Samorganisationens (LS) 40-50 avdelningar ute i landet. Mer eller mindre alla yrkesgrupper är välkomna att söka medlemskap i SAC, med undantag för anställda som innehar en chefsposition.

 

Bra att känna till kan vara att SAC även är en stark ideologisk rörelse med strävan att forma ett klasslöst samhälle, gemensamt ägande utifrån en slags socialism. Det innebär i förlängningen att man motsätter sig exempelvis kapitalism och lönearbete.

 

SAC anordnar fackliga utbildningar och som medlem får du tillgång till seminarier, föreläsningar, fördjupningskurser och handböcker.

Några särskilt viktiga frågor för SAC är:

Kampen mot osäkra anställningar med ovissa villkor. Det förekommer att företag utnyttjar exempelvis ung arbetskraft på ett vis som strider mot lagar och regler. En grundläggande utgångspunkt för fackförbundet är solidaritetsprincipen, där alla åtnjuter lika rättigheter. SAC tillämpar principen “en för alla och alla för en”, väljer du att gå med kan du lära dig dina rättigheter och starkt skydd.
För kvinnokampen och var först i Sverige med att titulera sig som ett feministisk fack. Men man nöjer sig inte med att enbart benämna sig feminister i teorin man vill öka kvinnors makt i praktiken.

Hela poängen med SAC är att organisationen skall vara medlemsstyrd. Tanken är att medlemmarna själva snarare än fackets anställda skall ta initiativ, reagera och fatta beslut. Visionen är att “vi kämpar tillsammans för våra gemensamma intressen – på våra arbetsplatser och på arbetsmarknaden”.

 

Bli medlem i sac
Fördelar med Syndikalisterna – SAC
  • faktaEn organisation på gräsrotsnivå
  • informationideologisk rörelse som vill forma ett klasslöst samhälle,

Alla fackliga tjänster hos Syndikalisterna – SAC

Denna lista innehåller samtliga Syndikalisterna – SACs försäkringar och avtal. Du hittar andra fackförbund med likvärdiga tjänster genom att klicka på respektive länk:

A-kassor,

Är Syndikalisterna – SAC fackförbund är ett bra alternativ för dig?

Syndikalisterna – SAC är en lämplig fackförening för alla som arbetar inom följande yrken och branscher. Leta igenom listan och se om du hittar ditt yrke bland i listan. Du hittar även fler möjliga fackliga organisationer genom att klicka på länkarna:

BranscherYrken

Det finns ett omdöme om Syndikalisterna – SAC

Är Syndikalisterna – SAC fackförbund bra eller dåligt? Läs tidigare omdöme eller berätta vad du tycker om deras inkomstförsäkring, akassa eller övriga försäkringar och villkor. Recensera, kommentera eller ställ en fråga.

Recensera Syndikalisterna – SAC

Skriv vad du tycker och tänker om Syndikalisterna – SAC eller ställ en fråga om något du undrar över.Fackförbunden - information om samtliga fackföreningar i Sverige © 2020
  Kontakt | Cookies | Friskrivning | Om Fackförbunden.se

Spexer AB | Org nr: 556971-8926 | Vidkärrsallén, 416 75 Göteborg