Gör facken ett tillräckligt bra jobb?

Lever fackförbunden upp till dina förväntningar? Dela med dig av dina åsikter och tala om vad facket kan göra för att bli bättre. Vår digitala enkätundersökning består av tre olika delar och kartlägger svenska folkets inställning till det fackliga arbetet. Att besvara frågorna tar ungefär 3-6 minuter. Undersökningen är anonym.

[feedback]
[feedback_trend]

Vill du ventilera dina tankar och åsikter offentligt? Lämna en kommentar!Det finns 4 Omdömen om Gör facken ett tillräckligt bra jobb?

Är Gör facken ett tillräckligt bra jobb? fackförbund bra eller dåligt? Läs tidigare omdöme eller berätta vad du tycker om deras inkomstförsäkring, akassa eller övriga försäkringar och villkor. Recensera, kommentera eller ställ en fråga.

 1. J skriver:

  Blev lite fel i mitt inlägg. Tanken var inte att jag skulle vara offentlig utan anonym.

  • admin skriver:

   Hej J, först kan jag tala om att ditt inlägg aldrig synts för någon annan än dig själv. Beträffande det du skrev, låter det som en besvärlig sits. Tyvärr kan vi inte nog inte bistå dig med någon direkt vägledning utan det låter som något som ett fackförbund bäst kan hjälpa dig med.

   /Admin

 2. Gilbert skriver:

  Jag tycker att mina ombud i kommunen gör ett förträffligt jobb men att det centralt inte görs speciellt mycket alls. Flera högt uppsatta personer i facken borde åka ut på arbetsplatserna och tala. Som det är nu vet man inte vilka dessa överhuvudtaget är.

 3. Mikael Andersson skriver:

  I mitt fall så hjälpte facket arbetsgivaren att säga upp mig eftersom jag var obekväm. Man angav omorganisation och arbetsbrist fast den enda förändringen var att jag och en till fick sparken.
  Min ombudsman agerar inte heller på att arbetsgivaren återanställer folk som blivit uppsagda före mig trots att jag angett företrädesrätt. Så nu jobbar alla kvar utom jag och den andra killen.
  Jag kan med säkerhet kalla detta för ”trolöshet mot huvudman” och funderar starkt på att anmäla ombudsmannen till A.D. Det finns ju skadestånd med i detta också när arbetsgivaren kringgår LAS…får väl anmäla honom också.

Recensera Gör facken ett tillräckligt bra jobb?

Skriv vad du tycker och tänker om Gör facken ett tillräckligt bra jobb? eller ställ en fråga om något du undrar över.Bakgrund

Idag är omkring 70% av Sveriges arbetande befolkning med i facket. En hög siffra om man jämför med många andra länder i världen. Samtidigt har de fackliga medlemsantalen sjunkit med omkring 15% sedan 1995. Minskningen beror i första hand på att många fler jobbar i den privata sektorn jämfört med tidigare, men de sviktande medlemsantalen kan även ses som ett tecken på minskat förtroendet för arbetstagarorganisationer.


Fackförbunden - information om samtliga fackföreningar i Sverige © 2024
  Kontakt | Cookies | Friskrivning | Om Fackförbunden.se

Spexer AB | Org nr: 556971-8926 | Vidkärrsallén, 416 75 Göteborg