Fysioterapeuterna

Fysioterapeuterna logo
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

 

Kontaktuppgifter
www.fysioterapeuterna.se
Telefon: 08-567 06 100
Epost: medlemsregistret@fysioterapeuterna.se

 

Medlemskap
Arbetstagare
Medlemsavgift: 290 kr / mån

 

Akassa
Namn: AEA
Kostnad: 130 kr/mån

 

Inkomstförsäkring
Max löneförsäkring: 50 000 kr :-
Utbetalningstid: 120 dagar
Kvalifikationstid: 12 mån
Kostnad: Ingår

 

Medlemslån
SEB: 20.000 - 350.000 kr

 

Det naturliga valet av fack för verksamma sjukgymnaster numera kallade fysioterapeut i vårt land heter Fysioterapeuterna tidigare Sjukgymnast Förbundet och har strax över 12500 medlemmar. Fysioterapeuterna fungerar både som professions- och medlemsförbund, vilket innebär att man arbetar aktivt med såväl professionsutveckling som att skapa och upprätthålla trygga anställningsavtal. Sjukgymnast fackförbund grundades 1943, från och med 1 januari 2014 heter organisationen Fysioterapeuterna. Förbundet välkomnar alla av Socialstyrelsen legitimerade fysioterapeuter att bli medlemmar.

 

Förbundet är indelat efter följande sektioner Andning och cirkulation, Ergonomi, Fysisk aktivitet och idrottsmedicin, Habilitering och pediatrik, Kvinnors hälsa, Mekanisk Diagnostik och Terapi (MDT), Mental hälsa, Neurologi, Onkologi och palliativ medicin, Ortopedisk manuell terapi (OMT), Ortopedisk-kirurgisk rehabilitering, Primärvård, Reumatologi, Smärta och sensorisk stimulering (SgSS), Veterinärmedicin och Äldres hälsa. Inom samtliga av dessa områden bedriver man forskning, ger kompetensutveckling, håller sjukgymnastdagar samt arbetar med mätmetoder, riktlinjer, lag och regelverk.

 

Fackmedlemskap öppnar upp nya möjligheter att bredda ditt kontaktnät, i samband med seminarier och event. Samtidigt få du även tillgång till en rad medlemsfömåner så som access till SACO:S databas lönesök, stöd och support i arbetslivssituationer samt en inkomstförsäkring som omfattar löner upp till 50 000 kr/mån med utbetalning i 120 dagar. Det är också möjligt att teckna en SACO/Folksam tilläggsförsäkring som utökar utbetalningstiden med ytterligare 180 dagar (kostnad 35-218 kr/mån) samt möjlighet att utöka den försäkringsbara lönen upp till 110 000 kr/mån (kostnad 60-145 kr/mån).

 

Den 1 april 2019 får omkring 7 300 kommun- och landstingsanställda i Fysioterapeuterna en ny förhandlingsorganisation; AkademikerAlliansen fram tills dess är man knutna till OFR, Offentliganställdas förhandlingsråd.

 

Bli medlem i fysioterapeuterna
Fördelar med Fysioterapeuterna
 • faktaTrygghet och utveckling för dig som jobbar som sjukgymnast
 • informationInkomstförsäkra månadslöner upp till 110.000 kr

Alla fackliga tjänster hos Fysioterapeuterna

Denna lista innehåller samtliga Fysioterapeuternas försäkringar och avtal. Du hittar andra fackförbund med likvärdiga tjänster genom att klicka på respektive länk:

A-kassor, Inkomstförsäkringar, Medlemslån, , , , , ,

Är Fysioterapeuterna fackförbund är ett bra alternativ för dig?

Fysioterapeuterna är en lämplig fackförening för alla som arbetar inom följande yrken och branscher. Leta igenom listan och se om du hittar ditt yrke bland i listan. Du hittar även fler möjliga fackliga organisationer genom att klicka på länkarna:

BranscherYrken

, , , , , , , , ,Det finns 4 Omdömen om Fysioterapeuterna

Är Fysioterapeuterna fackförbund bra eller dåligt? Läs tidigare omdöme eller berätta vad du tycker om deras inkomstförsäkring, akassa eller övriga försäkringar och villkor. Recensera, kommentera eller ställ en fråga.

 1. Åsa Markström skriver:

  Har man rätt att ta ledigt för att söka jobb när man jobbar under uppsägningstiden efter att ha blivit uppsagd. ?

  • admin skriver:

   Hej Åsa,

   Exakt vad som gäller under uppsägningstiden beror på orsaken till uppsägningen, men generellt gäller följande:

   Under uppsägningstiden har du rätt till skälig ledighet med lön (Lag 1982:80) för att söka nytt arbete, observera att du behöver ansöka om ledighet.

 2. Mikael skriver:

  Hej jag undrar vad som gäller när jag vill säga upp mig från Aleris som nu byter förtag till Praktiker Tjänst 1 juni. Jag har flyttat under föräldraledigheten så min provanställning gått över till en tillsvidare. Är det tre månaders uppsägningstid eller är det okej att säga upp sig redan nu? Har inte riktigt kolla på vad jag borde göra. Med vänlig hälsning, Mikael.

  • admin skriver:

   Hej Mikael!

   Tyvärr kan vi inte ge direkt rådgivning på denna sida. För att få hjälp och vägledning ber vi dig ta kontakt med Fysioterapeuterna direkt istället.

   /Admin

Recensera Fysioterapeuterna

Skriv vad du tycker och tänker om Fysioterapeuterna eller ställ en fråga om något du undrar över.Fackförbunden - information om samtliga fackföreningar i Sverige © 2024
  Kontakt | Cookies | Friskrivning | Om Fackförbunden.se

Spexer AB | Org nr: 556971-8926 | Vidkärrsallén, 416 75 Göteborg