Lärarförbundet

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2)
Loading...

 

Kontaktuppgifter
www.lararforbundet.se
Telefon: 0770-33 03 03
Epost: Kontakt@lararforbundet.se

 

Medlemskap
Arbetstagare
Medlemsavgift: 150-290 kr/mån

 

Akassa
Namn: Lärarnas
Kostnad: 140 kr / mån

 

Inkomstförsäkring
Max löneförsäkring: 60 000 kr :-
Utbetalningstid: 200 dagar
Kvalifikationstid: 12 mån

 

Medlemslån
Swedbank: 200 000 kr
SEB: 20 000 till 350 000 kr
Nordea: valfritt belopp

 

Fackförbundet bildades 1991 när Sveriges Lärarförbund och Svenska Facklärarförbundet slogs samman och bildade en organisation för personal inom förskola, skola, högskola och vuxenutbildning, inte bara för lärare och fritidspedagoger utan även studie- och yrkesvägledare samt skolledare, exempelvis rektorer. Lärarförbundet har ca 234,000 medlemmar (2018) och är i sin tur en del av Tjänstemännens Centralorganisation (TCO), en sammanslutning av fackförbund.

 

Fackförbundet har som mål att ständigt arbeta för en förbättring gällande sina medlemmars löne- och arbetsvillkor samt tillsammans med dessa verka för ett stort inflytande inom utbildningspolitiska frågor. Regionalt, nationellt, men även internationellt där arbete sker för att dels främja allas rätt till en gedigen utbildning samtidigt som alla lärare skall ha möjlighet att organisera sig fackligt.

 

Lärarförbundet ger ut ett flertal tidningar, där två går ut till samtliga medlemmar och övriga tidningar riktar sig till specifika yrkeskårer. Genom sammanslagningen 1991 har förbundet skapat en organisation som stödjer ett bredare omfång yrkesgrupper och vänder sig till, förutom de tidigare nämnda, även mot exempelvis kyrkomusiker, språklärare och specialpedagoger.

 
Medlemsavgiften beräknas utifrån sysselsättningsgrad lärare som arbetar 75% eller mer betalar 290 kr/mån och den som arbetar mindre än så 150 kr/mån. Samtliga medlemmar omfattas av en inkomstförsäkring som ger ett utökat inkomstskydd för löner upp till 60 000 kr/mån i 200 dagar.

Informationsfilmer om Lärarförbundet

Nedan finner du ett antal filmer om Lärarförbundet med upplysningar och kunskap om fackförbundet.


 

Bli medlem i lararforbundet
Fördelar med Lärarförbundet
  • faktaTillgång till fria seminarier och andra utbildningar
  • informationMöjlighet att ansöka om ett kombinerat medlemskort och Mastercard med rabatter och kredit

Alla fackliga tjänster hos Lärarförbundet

Denna lista innehåller samtliga Lärarförbundets försäkringar och avtal. Du hittar andra fackförbund med likvärdiga tjänster genom att klicka på respektive länk:

A-kassor, Inkomstförsäkringar, Byta fackförbund, Medlemslån, , , ,

Är Lärarförbundet fackförbund är ett bra alternativ för dig?

Lärarförbundet är en lämplig fackförening för alla som arbetar inom följande yrken och branscher. Leta igenom listan och se om du hittar ditt yrke bland i listan. Du hittar även fler möjliga fackliga organisationer genom att klicka på länkarna:

Branscher

,

Yrken

, , ,Det finns 8 Omdömen om Lärarförbundet

Är Lärarförbundet fackförbund bra eller dåligt? Läs tidigare omdöme eller berätta vad du tycker om deras inkomstförsäkring, akassa eller övriga försäkringar och villkor. Recensera, kommentera eller ställ en fråga.

Recensera Lärarförbundet

Skriv vad du tycker och tänker om Lärarförbundet eller ställ en fråga om något du undrar över.Fackförbunden - information om samtliga fackföreningar i Sverige © 2020
  Kontakt | Cookies | Friskrivning | Om Fackförbunden.se

Spexer AB | Org nr: 556971-8926 | Vidkärrsallén, 416 75 Göteborg