Farmaciförbundet

farmaciförbundet logo
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

 

Kontaktuppgifter
www.farmaciforbundet.se
Telefon: 08-34 09 75
Epost: farmaciforbundet@farmaciforbundet.se

 

Medlemskap
Arbetstagare
Medlemsavgift: från 100 kr / mån

 

Akassa
Namn: Farmacitjänstemännens
Kostnad: 177 kr / mån

 

Inkomstförsäkring
Max löneförsäkring: 35000 kr :-
Utbetalningstid: 200 dagar
Kvalifikationstid: 12 mån
Kostnad: Ingår

 

Medlemslån
Swedbank: 30.000-200.000 kr
SEB: 20.000-350.000 kr

 

Förbund innan det bytte namn via Apoteksteknikerförbundet till sitt nuvarande, och har idag cirka 7,500 medlemmar. Förbundet är anslutet till TCO sedan 1954. Dess ursprungliga medlemmar hittade man bland tekniska biträden, laboratoriebiträden samt kontorister, men även kassörskor och apoteksstäderskor. Förbundet organiserar fortsatt dessa yrkesgrupper som kan vara verksamma inom apotek, hälso- och sjukvård, men där hälsokostbranschen samt läkemedelsindustrin på senare tid bidragit starkt med nya medlemmar. Farmaciförbundet är inte politiskt knutet till något parti.


Medlemskap beviljas till den som arbetar inom någon av de ovan nämnda eller närstående branscher, oavsett vilket företag man har sin anställning på. Enklast ansöker man om medlemskap via deras hemsida där blankett för inträde, övergång från annan fackförening samt studentmedlemskap finns att hämta.


Förbundet erbjuder sina medlemmar hjälp i frågor som rör verksamhetsområdet. Detta innebär dels att man har rätt att sitta med i diskussioner som behandlar fackliga ståndpunkter inom ens eget område, och dels att man har rätt till förhandlingsombud som företräder vid förhandlingar om man väljer att inte göra så själv. Som medlem i Farmaciförbundet har man även rätt till rådgivning och hjälp genom förbundets jurist i de fall det uppstår konflikt mellan enskild eller grupp och arbetsgivaren.


Bland förbundets huvudfrågor inom det fortlöpande arbetet ingår att upprätthålla kollektivavtal för att säkerställa att medlemmarnas löner ligger på en rimlig nivå, att se till så medlemmar kan påverka i sitt arbete eftersom en sådan relation mellan arbetsgivare och anställd skapar starkare företag i längden. Att driva frågor om personlig kompetensutveckling för att dels som medlem hålla sig uppdaterad inom sin bransch men även för att det ger möjlighet till vidareutveckling och nya karriärsteg, samt att personliga löneutvecklingar kan ske där man individuellt har möjlighet att se över och korrigera till en mer rimlig lön om det uppenbart finns utrymme för detta.

 

Bli medlem i farmaciforbundet
Fördelar med Farmaciförbundet
 • faktaFå bra stöd & rådgivning från ditt fack!
 • informationTidningen Farmacifacket ingår i medlemskapet

Alla fackliga tjänster hos Farmaciförbundet

Denna lista innehåller samtliga Farmaciförbundets försäkringar och avtal. Du hittar andra fackförbund med likvärdiga tjänster genom att klicka på respektive länk:

A-kassor, Inkomstförsäkringar, Medlemslån, , , , , ,

Är Farmaciförbundet fackförbund är ett bra alternativ för dig?

Farmaciförbundet är en lämplig fackförening för alla som arbetar inom följande yrken och branscher. Leta igenom listan och se om du hittar ditt yrke bland i listan. Du hittar även fler möjliga fackliga organisationer genom att klicka på länkarna:

Branscher

,

Yrken

, ,Det finns 10 Omdömen om Farmaciförbundet

Är Farmaciförbundet fackförbund bra eller dåligt? Läs tidigare omdöme eller berätta vad du tycker om deras inkomstförsäkring, akassa eller övriga försäkringar och villkor. Recensera, kommentera eller ställ en fråga.

 1. anne sjögren skriver:

  Vad heter Farmaciförbundet på engelska?
  Med vänlig hälsning,
  anne

  • admin skriver:

   Hej Anne, Gissningsvis heter fackförbundet samma sak på svenska som på engelska. Numera utgör emellertid Farmaciförbundet en del av Unionen.

 2. Marta Henriksson skriver:

  Hej! Jag vill säga upp min medlemskap, hur gör jag?
  Med vänlig hälsning,

 3. Imad skriver:

  Hej!!
  jag har nybörjat en anställning som apotekare och vil samtidigt ansluta mig till Farmaciförbundet och även bli A-kassa medlem !
  undrar hur jag ska göra?
  Med vänliga hälsningar

  • admin skriver:

   Hej Imad,

   Numera är detta förbund en del av Unionen, så det är där du skall bli medlem.

   Lycka till!

   /Admin

 4. Glenda skriver:

  Hej, jag har jobbat på Apotek1 AS i Norge i många år som produktionstekniker inom läkemedel Multidose, är det denna fackförening jag tillhör när jag flyttar tillbaka till Sverige ?

  Mvh

  • admin skriver:

   Hej Glenda!

   Ja, förbundet som sedan ett antal år utgör en del av Unionen låter i ditt fall som det mest lämpliga valet. Ett annat alternativ skulle eventuellt kunna vara Sveriges farmaceuter.

   Hälsningar
   Admin

 5. Helena D skriver:

  Hej
  Vilket försäkringsbolag var man ansluten till innan Farmaciförbundet blev en del av unionen?
  Mvh

  • admin skriver:

   Hej!
   Farmaciförbundet erbjöd medlemsförsäkringar genom If, gruppförsäkring – det så kallade Trygghetspaketet samt Inkomstförsäkring genom Bliwa / Folksam.
   Hoppas detta kan hjälpa dig på något vis!

   Hälsningar
   Admin

Recensera Farmaciförbundet

Skriv vad du tycker och tänker om Farmaciförbundet eller ställ en fråga om något du undrar över.Fackförbunden - information om samtliga fackföreningar i Sverige © 2024
  Kontakt | Cookies | Friskrivning | Om Fackförbunden.se

Spexer AB | Org nr: 556971-8926 | Vidkärrsallén, 416 75 Göteborg