Naturvetarna

naturvetarna logo
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

 

Kontaktuppgifter
www.naturvetarna.se
Telefon: 08-466 24 80
Epost: info@naturvetarna.se

 

Medlemskap
Arbetstagare
Medlemsavgift: 100-250 kr/mån

 

Akassa
Namn: AEA
Kostnad: 130 kr / mån

 

Inkomstförsäkring
Max löneförsäkring: 100 000 kr :-
Utbetalningstid: 150 dagar
Kvalifikationstid: 12 mån

 

Medlemslån
Swedbank: 20 000-350 000 kr
SEB: 20 000-350 000 kr
Nordea: 20 000-350 000 kr

 

Naturvetarna med huvudkontor i Nacka ingår i Saco och bär historiska anor från 1948. I dess nuvarande utformning är det ett av de yngre fackförbunden i landet. Det bildades 2009 då Naturvetareförbundet och Agrifack slogs samman.  Dess strax över 33,000 medlemmar arbetar inom naturvetenskapliga områden och kan vara fysiker, kemister, matematiker, lantmästare, landskapsingenjörer, analytiker, datavetare, geovetare, biologer, meteorologer, miljövetare, biomedicinare, agronomer, dietister, hippologer, hortonomer, nutritionister, skogsmästare, toxikologer, jägmästare, sjukhusfysiker, cytodiagnostiker, arbetsmiljöingenjörer och trädgårdsingenjörer. Förutom anställda och chefer företräder Naturvetarna även företagare och doktorander.

 

För att bli medlem i Naturvetarna krävs att man skall ha studerat minst tre år på universitet och högskola med inriktning naturvetenskap. Även studenter kan beviljas medlemskap. Biologi, biomedicin, jord, skog, trädgård, nutrition, miljö, matematik, kemi, fysik, it, geovetenskap, laboratorievetenskap och it är utbildningar vilka räknas som naturvetenskapliga. Man ansöker enklast via webbsidan, med hjälp av det pdf- formulär som finns tillgängligt, eller genom att fylla i uppgifter direkt på sidan och skicka in dessa elektroniskt. Man kan både söka medlemskap till förbundet och till arbetslöshetskassan, AEA.

 

Som medlem har man förutom fackliga företrädare som arbetar med kollektivavtal och andra förhandlingar även arbetsmarknadsexperter som kan bistå med specialiserad rådgivning kring anställningsvillkor, lön och karriär. Med förbundets inkomstförsäkring kan man komplettera sin a-kassa och trygga en högre inkomst om man eventuellt skulle stå utan anställning, och med de förmånliga person- och sakförsäkringarna kan man bland annat teckna avtal i händelse av olycksfall, sjukdom eller skada på bil eller i hem. Utöver detta ingår i medlemskapet en tidningsprenumeration med nyheter och information om det fackliga arbetet, samt inbjudan till kostnadsfria kompetens- och inspirationsdagar.

 

Aktuella medlemsavgifter 2022
Medlemskap Anställd
0 – 15 000 kr 100 kr/mån
15 000 – 20 000 kr 175 kr/mån
20 000 kr eller mer 250 kr/mån
Student/Doktorand 10 kr/mån
Doktorand med tjänst 120 kr/mån
Stipendiat 100 kr/mån
Utlandsanställd utanför Norden 100 kr/mån
Pensionär 60 kr/mån

Dubbelanslutning

En del medlemmar i Naturvetarna är med i ytterligare ett av dessa fack: Lärarnas Riksförbund, Sulf, DIK eller Sveriges Arbetsterapeuter. Endast dubbelanslutna hos Lärarnas Riksförbund betalar 250 kr/mån i medlemsavgift till Naturvetarna, övriga med dubbelanslutning betalar avgiften till det andra fackförbundet.

 

Utöka inkomstförsäkringen upp till 160 000 kr med tilläggsförsäkring

Genom akademikernas inkomstförsäkring som erbjuds genom samarbete med Folksam är det möjligt att teckna en tilläggsförsäkring som gör att skyddet omfattar inkomst upp till 160.000 kr/mån under de första 150 ersättningsdagarna. Normalt kräver detta tillägg till den befintliga inkomstförsäkring en kvalifikationstid på 18 månader med om du tecknar avtal före 30 april 2019 slipper du uppfylla detta villkor för att omfattas av försäkringen.Det är även möjligt att utöka de totala antalet ersättningsdagar till 300 dagar vilket innebär att din inkomstförsäkring förlängas med 150 extra dagar. Tilläggsförsäkringarna kan tecknas enskilt eller båda samtidigt, av medlemmar som är anslutna till Akademikernas a-kassa till och med det år de fyller 60 år.

Typ Lönetak Utbet. Kval.tid Kostnad
Bas 80 000 kr 150 dagar 12 mån Ingår
Tid 80 000 kr 300 dagar 18 mån 35-218 kr/mån
Lön 100 000-160 000 kr 150 dagar 18 mån
(till 30-04-2019)
70-150 kr/mån
Lön+Tid 80 000-160 000 kr 150 dagar (Upp till 160 000 kr
+150 dagar (Upp till 80 000 kr)
18 mån 105-368 kr/mån

För att stärka och utveckla de naturvetenskapliga professionerna har Naturvetarna skapat en plattform med ett tiotal föreningar där var och en är riktad mot specifika yrkesgrupper. Dessa är öppna för medlemmarna och arbetar med att öka medvetenheten hos de olika yrkesgrupperna så att de får en bättre koll på vad som händer inom deras yrkes- eller utbildningsområden.

Informationsfilmer från Naturvetarna

Nedan hittar du ett antal videofilmer med ytterligare information och fakta om fackförbundet Naturvetarna.


 

Bli medlem i naturvetarna
Fördelar med Naturvetarna
 • faktaFör dig som studerar eller arbetar inom naturvetenskapliga kompetensområden
 • informationNaturvetarna är fackförbundet med hjärta för naturvetenskaplig utbildning och yrkesverksamhet.

Alla fackliga tjänster hos Naturvetarna

Denna lista innehåller samtliga Naturvetarnas försäkringar och avtal. Du hittar andra fackförbund med likvärdiga tjänster genom att klicka på respektive länk:

A-kassor, Inkomstförsäkringar, Medlemslån, , , , ,

Är Naturvetarna fackförbund är ett bra alternativ för dig?

Naturvetarna är en lämplig fackförening för alla som arbetar inom följande yrken och branscher. Leta igenom listan och se om du hittar ditt yrke bland i listan. Du hittar även fler möjliga fackliga organisationer genom att klicka på länkarna:

Branscher

,

Yrken

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,Det finns 6 Omdömen om Naturvetarna

Är Naturvetarna fackförbund bra eller dåligt? Läs tidigare omdöme eller berätta vad du tycker om deras inkomstförsäkring, akassa eller övriga försäkringar och villkor. Recensera, kommentera eller ställ en fråga.

 1. Marie skriver:

  Hej!

  Kan ni hjälpa mej?

  Jag har tänkt att utbilda mej till dietist men det ser ut som om det är ont om sådana tjänster. Vad kan man jobba som mer, med den utbildningen?

  Alternativet är att jobba med mat som är miljövänligare. Vad heter yrket då?

  Med vänlig hälsning,
  Marie

  PS. Jag är inte medlem hos er, ännu.

 2. Per skriver:

  Hej,

  Har jag som statligt anställd naturvetare någon fördel att vara medlem i Naturvetarna istället för tex ST som har betydligt lägre månadskostnad?

  Mvh Per

 3. Felicia Fallbäcken skriver:

  Hejsan! Jag jobbar som djurvårdare på Djuklinik. Kan jag vara med i detta fackförbund? Mvh Felicia Fallbäcken

  • admin skriver:

   Hej Felicia,

   Beror främst på vilken utbildning du har i botten. För att kunna bli medlem i Naturvetarna krävs minst tre års studier på universitet och högskola med inriktning naturvetenskap alternativt att du studerar vid en sådan linje just nu.

   /Admin

Recensera Naturvetarna

Skriv vad du tycker och tänker om Naturvetarna eller ställ en fråga om något du undrar över.Fackförbunden - information om samtliga fackföreningar i Sverige © 2024
  Kontakt | Cookies | Friskrivning | Om Fackförbunden.se

Spexer AB | Org nr: 556971-8926 | Vidkärrsallén, 416 75 Göteborg