Tingvalla-Bro

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

 

Kontaktuppgifter
www.tingvallabro.se
Epost: expeditionen@tingvallabro.se

 

Medlemskap
Arbetstagare
Medlemsavgift: 150-290 kr/mån

 

Akassa
Namn: Alfakassan

 

Sverige har en historia med starka fackföreningar. De står bakom flera av de avtal som styr dagens arbetsliv. Men bara för att det nu finns en ganska bra arbetssituation jämfört med andra länder så betyder inte det att fackets jobb är över. Tvärtom så fortsätter de att jobba för sina medlemmars rättigheter.

 

Idag finns det flera stora fackförbund och en rad med lite mindre fackföreningar. Många är knutna till en viss yrkesgrupp, medan andra är mer allmänna i sin utformning. LO:s olika fack har länge tillhört några av de största och mest kända, tillsammans med Unionen. Men nu har de fått lite konkurrens från den alternativa fackföreningen Tingvalla Bro.

 

Utmärkande för Tingvalla Bro är att alla är välkomna att ansluta sig oavsett yrke eller politisk tillhörighet.

 

Tingvalla Bro ingår inte i någon facklig centralorganisation och har idag förhandlingsrätt på alla arbetsplatser samt kollektivavtal inom de flesta branscher. Deras avgifter är relativt låga, vilket är ett effektivt sätt att dra till sig medlemmar.

Varför en alternativ förening?

Grunden för demokrati och utveckling har alltid varit den fria viljan. Du ska kunna välja var du arbetar och bor. Och du ska också kunna välja vilken fackförening du tillhör. Tingvalla Bro vill kunna ge dig den friheten. De är till exempel partipolitiskt obundna, vilket kan vara lockande för ganska många. Samtidigt så har de direkt medlemsdemokrati. Tanken är att medlemmarna ska ha lite mer att säga till om än med de riktigt stora förbunden.

 

Men även om de inte är bundna till partier eller försäkringsbolag så har du ändå kvar din förhandlingsrätt. Det är via förhandlingar som man nått fram till de avtal som finns idag, och fortsätter att utveckla bättre och mer praktiska överenskommelser. Du kan också ansluta dig till en arbetslöshetskassa, vilket är viktigt i den nuvarande labila ekonomiska situationen.

Hur påverkar Tingvalla Bro facken i Sverige?

Tingvalla Bro riktar sig både till arbetare och till tjänstemän. Bland annat har de avtal inom byggbranschen. På så vis kan denna alternativa fackförening ses som en utmanare till Byggnads och konkurrent till LO. Men Landsorganisationen säger sig inte vara oroliga för konkurrensen och det skall nog mycket till för att en så pass stor organisation ska känna sig hotad att förlora fotfästet.

 

Vissa har hävdat att det finns en risk för att denna nya typ av branschöverskridande organisationer som välkomnar alla yrkeskategorier riskerar att göra Sverige mer likt Danmark och öppna upp för så kallade ”gula fackföreningar”. En gul fackförening är enligt definitionen en facklig sammanslutning vilken helt eller till viss del styrs och kontrolleras av arbetsgivaren bland annat i syfte att förhindra strejker och begränsa arbetarnas inflytande.

 

Vad en del är oroliga över är att de nya alternativen ska förhandla fram avtal som inte håller måttet, delvis på grund av att de inte har lika stor tyngd som de traditionella föreningarna. Även om målet  inte är att dumpa villkoren för arbetare, är det en risk man bör ta på allvar.

 

Bli medlem i tingvalla-bro
Fördelar med Tingvalla-Bro
 • faktaÖppet för alla
 • informationEtt opolitiskt alternativ till de större förbunden

Alla fackliga tjänster hos Tingvalla-Bro

Denna lista innehåller samtliga Tingvalla-Bros försäkringar och avtal. Du hittar andra fackförbund med likvärdiga tjänster genom att klicka på respektive länk:

Inkomstförsäkringar,

Är Tingvalla-Bro fackförbund är ett bra alternativ för dig?

Tingvalla-Bro är en lämplig fackförening för alla som arbetar inom följande yrken och branscher. Leta igenom listan och se om du hittar ditt yrke bland i listan. Du hittar även fler möjliga fackliga organisationer genom att klicka på länkarna:

Branscher



Yrken





Det finns 5 Omdömen om Tingvalla-Bro

Är Tingvalla-Bro fackförbund bra eller dåligt? Läs tidigare omdöme eller berätta vad du tycker om deras inkomstförsäkring, akassa eller övriga försäkringar och villkor. Recensera, kommentera eller ställ en fråga.

 1. håkan ramsten skriver:

  Hej! Jag arbetar som yrkeschaufför och är med i det lo styrda facket transport i nu läget men jag ställer mig inte bakom deras sätt att styra och ställa. Kan jag gå med här? Och hur många medlemmar har ni? ÄR det en stabil rörelse? Mvh:Håkan

  • admin skriver:

   Hej, vår rekommendation är att ta kontakt med Tingvalla-Bro direkt, för att få svar på era frågor.

   Hälsningar
   Admin

 2. Anders Johansson skriver:

  Har varit med i 10 år fick snabb hjälp med mitt ärende tack till ombudsmännen Helene och Pole

 3. Arbetare skriver:

  “En gul fackförening är enligt definitionen en facklig sammanslutning vilken helt eller till viss del styrs och kontrolleras av arbetsgivaren bland annat i syfte att förhindra strejker och begränsa arbetarnas inflytande.”

  Kunde inte sagt det bättre själv, precis det här har hänt hos oss, företaget inte ville skriva kollektivavtal, så ledningen skrev avtal med Tingvalla Bro och körde över de anställda. Kollektivavtalet i sig har de varit hemlighetsfulla med av någon anledning och Tingvalla Bro verkar sitta i knät på ledningen.

  • anonymus skriver:

   Tycker också detta är en märklig samling figurer. Avtalen de lägger fram vid förhandling är ju luddiga och tandlösa.

Recensera Tingvalla-Bro

Skriv vad du tycker och tänker om Tingvalla-Bro eller ställ en fråga om något du undrar över.



Fackförbunden - information om samtliga fackföreningar i Sverige © 2024
  Kontakt | Cookies | Friskrivning | Om Fackförbunden.se

Spexer AB | Org nr: 556971-8926 | Vidkärrsallén, 416 75 Göteborg