Fackförbundet-ST

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5)
Loading...

 

Kontaktuppgifter
www.st.org
Telefon: 0771-555 444
Epost: st@st.org

 

Medlemskap
Arbetstagare
Medlemsavgift: 152-264 kr/mån

 

Akassa
Namn: STs
Kostnad: 110 kr

 

Inkomstförsäkring
Max löneförsäkring: 80 000 kr :-
Utbetalningstid: 150 dagar
Kvalifikationstid: 12 mån
Kostnad: Ingår

 

Medlemslån
SEB: 20 000–350 000kr
Nordea: Medlemskredit
Danske Bank: Bolåneräntor från 1,34%

 

ST, grundat 1904 som Extra Ordinaries Förening, har cirka 95,000 medlemmar organiserade i drygt 90 avdelningar. Med huvudkontor i Stockholm ger de fackligt stöd till allt från mindre avdelningar på ett tiotal medlemmar, till den största med drygt 8,000 fackligt anslutna och där de fyra största finns inom Universitets- och Högskoleområdet, Skatteverket, Arbetsförmedlingen samt Försäkringskassan. ST:s motto är ”En arbetsplats – en fackförening” där grundidén är att samla alla anställda på samma arbetsplats oavsett befattning, arbetsuppgifter eller utbildning.

 

Från och med 1 januari 2020 höjer ST avgiften för fackmedlemmar som tjänar upp till 11.999 kr/mån med 16 kr/mån från tidigare 136 kr/mån till 152 kr/mån. Övriga medlemsavgifter förblir oförändrade.

 

I begynnelsen arbetade förbundet uteslutande med ersättning för arbete. ”Extraordinarieeländet” innebar att de flesta av statens anställda arbetade som extraordinarie tjänstemän och inte hade någon rätt till lön. Om den myndighet där de arbetade hade varit sparsam med pennor, papper och annat material kunde de ibland få ersättning form av gratifikation vid midsommar eller nyår. Detta system gällde fram till 1935 då förbundet till slut fick igenom en statlig löneplan.

 

ST, som är partipolitiskt obundet ingår tillsammans med 15 andra förbund i centralorganisationen TCO. På hemsidan ansöker man enklast om medlemskap, både till fackförbundet och arbetslöshetskassan, genom att fylla i ett formulär online som sedan elektroniskt skickas in. I medlemsförmånerna ingår bland annat hjälp vid förhandlingar och eventuella konflikter med arbetsgivare, kostnadsfri rådgivning om anställningsvillkor, löner, semester eller försäkringar, stöd av jurist i de fall där detta är nödvändigt, och en rad förmånliga erbjudanden som rabatter på tjänster och produkter. Första tre månaderna av medlemskapet är gratis. Därefter kostar det 50 kr i månaden de kommande tre månaderna. Därefter gäller ordinarie medlemsavgift (152-264 kr). Välkomsterbjudandet gäller endast nya yrkesverksamma medlemmar, som ej varit medlemmar i ST de senaste 18 månaderna.

 

ST delar regelbundet ut stipendier till sina medlemmar. Ett internationellt stipendium delas ut till de som vill göra en facklig fältstudie utomlands där syftet är att öka kunskapen om det fackliga arbetets bidrag till utveckling och demokrati. Ett laborativt stipendium delas ut till de som vill delta i kongresser eller yrkeskonferenser och arbetar inom det laborativa området.

 

Omställningsavtal samt ST inkomstförsäkring med tilläggsförsäkring

Anställda/arbetade inom den statliga sektorn omfattas av ett omställningsavtal som berättigar många av ST:s medlemmar 80 procent av lönen i 300 dagar vid arbetslöshet även utan inkomstförsäkring. Dock omfattar inte omställningsavtalet alla medlemmar, exempelvis inte de som arbetar inom spårtrafiken eller postväsendet, därför finns ST inkomstförsäkring som skyddar inkomster upp till 80 000 kr/mån i 150 dagar.

Möjlighet finns även att teckna en tilläggsförsäkring som förlänger ersättningstiden med 150 dagar upp till maximalt 300 dagar. Tilläggsförsäkringen som kostar 42 kr/mån tecknas genom Bliwa och inkomstförsäkringen gäller som längst till den månad du fyller 65 år.

 

Bli medlem i fackforbundet-st
Fördelar med Fackförbundet-ST
  • faktaArbetstagarorganisationen för dig med statlig befattning

Alla fackliga tjänster hos Fackförbundet-ST

Denna lista innehåller samtliga Fackförbundet-STs försäkringar och avtal. Du hittar andra fackförbund med likvärdiga tjänster genom att klicka på respektive länk:

A-kassor, Inkomstförsäkringar, Byta fackförbund, Medlemslån, , , ,

Är Fackförbundet-ST fackförbund är ett bra alternativ för dig?

Fackförbundet-ST är en lämplig fackförening för alla som arbetar inom följande yrken och branscher. Leta igenom listan och se om du hittar ditt yrke bland i listan. Du hittar även fler möjliga fackliga organisationer genom att klicka på länkarna:

Branscher

, , , , , , ,

Yrken

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,Det finns 14 Omdömen om Fackförbundet-ST

Är Fackförbundet-ST fackförbund bra eller dåligt? Läs tidigare omdöme eller berätta vad du tycker om deras inkomstförsäkring, akassa eller övriga försäkringar och villkor. Recensera, kommentera eller ställ en fråga.

Recensera Fackförbundet-ST

Skriv vad du tycker och tänker om Fackförbundet-ST eller ställ en fråga om något du undrar över.Fackförbunden - information om samtliga fackföreningar i Sverige © 2020
  Kontakt | Cookies | Friskrivning | Om Fackförbunden.se

Spexer AB | Org nr: 556971-8926 | Vidkärrsallén, 416 75 Göteborg